Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ άρχισε να «χτίζει» τον μύθο του και στα Clasico!

Σε ένα ντέρμπι που η Μπαρτσελόνα ήταν απόλυτα κυρίαρχη για σχεδόν μία ώρα έχοντας ένα γκολ και δύο δοκάρια, ο Άγγλος παικταράς βγήκε μπροστά και με δύο γκολάρες έφερε τα πάντα τούμπα για τη Ρεάλ που επικράτησε με 2-1 στο «Μονζουίκ» και έπιασε στην κορυφή την Χιρόνα. Υπό το βλέμμα των «Rolling Stones» ήρθε ο θρίαμβος των Μαδριλένων, με τους Καταλανούς να έχουν μάλιστα το logo του θρυλικού συγκροτήματος στη φανέλα τους.

Ξεκίνημα με γκολ

Μόλις στο 6′ η Μπάρτσα άνοιξε το σκορ όταν ο Γκουντογκάν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα της Ρεάλ, πήρε και τις κόντρες και απέναντι από τον Κέπα έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν από λάθος του Κρόος ο Φερμίν σημάδεψε το δοκάρι.

Φερμίν και Καρβαχάλ είχαν από μία καλή φάση για τις δύο ομάδες μέχρι την ανάπαυλα κι ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους η Μπαρτσελόνα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Τσουαμενί στον Αραούχο, με διαιτητή και VAR να μην βλέπουν παράβαση αν και ο άσος της Ρεάλ έκανε λαβή πάλης.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ροδρίγο είχε μία καλή στιγμή για τη Ρεάλ και στο 51′ η Μπαρτσελόνα είχε νέο δοκάρι σε κεφαλιά του Μαρτίνεθ, με τον Κέπα να σώζει στην επαναφορά το πλασέ του Αραούχο. Στο 65′ οι Καταλανοί είχαν νέα ευκαιρία όταν ο Κανσέλο σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει λίγο έξω.

Κι αφού η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε σε τόσες περιπτώσεις να βρει ένα δεύτερο γκολ, το πλήρωσε. Στο 67′ ο Τερ Στέγκεν έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Τσουαμενί, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην βολίδα του Μπέλινγκχαμ δύο λεπτά αργότερα. Η Ρεάλ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο από εκείνο το σημείο κι έπειτα και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε στη μεγάλη ανατροπή. Ο Καρβαχάλ σέντραρε, ο Μόντριτς πήγε να κάνει κοντρόλ και έβγαλε ιδανική ασίστ για τον Μπέλινγκχαμ που από κοντά έκανε το 1-2.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο (76’ Γιαμά), Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Αραούχο, Μαρτίνεθ, Γκάβι, Γκιντογκάν, Φερμίν (72’ Ρομέου), Φεράν Τόρες (61’ Λεβαντόφσκι), Ζοάο Φέλιξ (76’ Ραφίνια)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέπα, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μεντί (52’ Καμαβινγκά), Ρίντιγκερ, Τσουαμενί, Κρόος (63’ Μόντριτς), Βαλβέρδε, Βινίσιους (90+6’ Βάθκεθ), Ροδρίγο (63’ Χοσέλου), Μπέλινγκχαμ