Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Και δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο κινείται στη Μεσόγειο

Ισραήλ: Και δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο κινείται στη Μεσόγειο

Οι αμερικανικές δυνάμεις επεκτείνουν την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D Eisenhower μετακινήθηκε από τα Στενά του Γιβραλτάρ στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Το USS Gerald R Ford Carrier Strike Group βρίσκεται ήδη στην ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων, σε περίπτωση που επεκταθεί η σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς και τις υπόλοιπες οργανώσεις στη Μέση Ανατολή.

Οι αμερικανικές δυνάμεις επεκτείνουν την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή εν μέσω μιας σειράς επιθέσεων κατά αμερικανικού προσωπικού σε βάσεις στην περιοχή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε δύο εγκαταστάσεις στη Συρία, οι οποίες, όπως είπε, χρησιμοποιούνταν από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και και «οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς».

Γιατί στέλνουν αεροπλανοφόρα στο Ισραήλ οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την πλήρη τους στήριξή τους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς, κάτι που έχει φανεί και από τις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Στο πλαίσιο αυτής της στήριξης, ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, με αεροπλανοφόρα αλλά και πεζοναύτες.

Παρόλο που οι ΗΠΑ σημειώνουν πως η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή είναι κυρίως αποτρεπτική και τα αεροπλανοφόρα βρίσκονται εκεί ώστε να επιχειρήσουν εφόσον χρειαστεί, ο ναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και πρώην ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Σταυρίδης, ανέλυσε σε άρθρο του στο Bloomberg τις δυνατότητες αυτών των δυνάμεων που ενισχύονται συνεχώς ανοικτά του Ισραήλ, αλλά και ποιους σκοπούς θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν.

Όπως αναφέρει ο ναύαρχος εν αποστρατεία, ημέρες μετά την άφιξη  της αμερικανικής αρμάδας, ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, τρία ακόμα πολεμικά πλοία και μία ομάδα πεζοναυτών ξεκίνησαν άμεσα από το Κουβέιτ την Πέμπτη (12/10) με προορισμό την ίδια περιοχή, στην οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024