Βόρειο Σέλας, Aurora Borealis ή αλλιώς, «Northern Lights», όπως και να αποκαλέσουμε αυτό το συγκλονιστικό φυσικό φαινόμενο, μία λαμπερή καταιγίδα από πράσινες, κόκκινες, μωβ ανταύγειες, το σίγουρο είναι πως αποτελεί μία προσθήκη που δεν πρέπει να λείπει από καμία bucket list. Πόσω μάλλον, από τη λίστα κάποιου, ο οποίος έχει ήδη 10.000 ευρώ στον λογαριασμό του, ένα πόσο που ξέρει πως θα ανανεώνεται κάθε μήνα για μία δεκαετία.

Βλέπεις, όταν έχεις λύσει κάτι τόσο βασικό όπως το οικονομικό, τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να «κυνηγήσεις» αυτό το υπερθέαμα φωτός και χρωμάτων, να το παρακολουθήσεις από το αναπαυτικό, φιλόξενο περιβάλλον που σου προσφέρει ένα hygge «καταφύγιο» στη Βόρεια Ευρώπη, κρυμμένο στη μέση ενός χιονισμένου, γαλήνιου τοπίου. Και αν έχεις προλάβει ήδη να σε φανταστείς σε αυτή την ιδανική συνθήκη, τότε συνέχισε να διαβάζεις το κείμενο που ακολουθεί.

Διότι, το κείμενο που έχουμε ετοιμάσει είναι το κίνητρο που ζητούσες για να ταξιδέψεις μέχρι τη μακρινη Λαπωνία, να ζήσεις μία «δύο σε ένα» απόδραση μεταξύ Σουηδίας και Φινλανδίας, μία απόδραση «σφραγισμένη» από τα εντυπωσιακά χρώματα του Aurora Borealis, τα οποία υπόσχονται πως θα αποτυπωθούν ανεξίτηλα στη μνήμη σου.

Παρακολουθώντας το «θαύμα» Βόρειο Σέλας από την άνεση του κρεβατιού σου

Παρότι υπάρχουν αρκετά μέρη στα οποία μπορείς να θαυμάσεις αυτόν τον φωτεινό καταιγισμό χρωμάτων, στη Λαπωνία και τις γύρω περιοχές, της Φινλανδίας αλλά και της Σουηδίας, το Βόρειο Σέλας είναι ορατό περισσότερες από 200 νύχτες τον χρόνο. Και ενώ αρκετοί επιλέγουν να βιώσουν αυτή την εμπειρία, κάνοντας ski ή βόλτες με ένα έλκηθρο, εσύ μπορείς να προτιμήσεις την άνεση που σου προσφέρει ένα γυάλινο ιγκλού στην «καρδιά» του δάσους.

Στο ski resort Kakslauttanen, το οποίο είναι γνωστό και με την ονομασία «Igloo Village» έχεις τη δυνατότητα να εξασφαλίσεις αντί για σουίτα ένα ιγκλού, το οποίο, εκτός από ένα γυάλινο ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, διαθέτει ιδιωτική σάουνα και τζάκι. Εναλλακτικά, μπορείς να κατευθυνθείς προς Σουηδία μεριά, κοντά ή καλύτερα, πάνω στον ποταμό Lule, εκεί όπου επιπλέει το Arctic Bath, ένα «κόσμημα» αρχιτεκτονικής που θυμίζει φωλιά πουλιών, ένα πολυτελές κατάλυμα με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, που σου προσφέρει μια ασύγκριτη εμπειρία διαμονής στην οποία οι καμπίνες βρίσκονται στις όχθες του ποταμού.

Τι περιλαμβάνει αυτή η… πλωτή εμπειρία διαμονής; Indoor και υπαίθριες εμπειρίες αναζωογόνησης σε ένα πλήρως εξοπλισμένο spa center με τρεις σάουνες, βουτιές στην εξωτερική πισίνα με παγωμένο νερό του ποταμού, χαλαρωτικά session μασάζ, μαθήματα yoga, απλωτές σε ιαματικά λουτρά, ευεργετικές θεραπείες προσώπου και σώματος, καθώς και λαχταριστά, healthy γεύματα με εκλεκτές πρώτες ύλες που παράγονται στην περιοχή.

Όλα τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά για να σε πείσουν να τσεκάρεις πότε είναι η επόμενη πτήση για Λαπωνία; Μήπως θέλεις να θαυμάσεις το Βόρειο Σέλας, αλλά με έναν τρόπο λίγο πιο περιπετειώδη; Μην ανησυχείς, διότι το περιβάλλον ενδείκνυται για διασκεδαστικές εμπειρίες που δοκιμάζουν τα όριά σου. Για παράδειγμα, μπορείς να πραγματοποιήσεις μία βόλτα στο χιονισμένο τοπίο με ένα snowmobile, να διασχίσεις τον Lule με hovercraft, να περιπλανηθείς σε ένα φυσιολατρικό safari στο παρθένο δάσος Harads για να φωτογραφίσεις άλκες, αλεπούδες και ελάφια, να επισκεφθείς φάρμες με χαριτωμένα αλπακά και να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στην ιππασία ή το ψάρεμα. Έτσι και αλλιώς, ό,τι και αν λαχταράς από έναν χειμερινό προορισμό, είναι βέβαιο πως θα το συναντήσεις στη Λαπωνία.

Τι περιμένεις, λοιπόν, για να κλείσεις τα εισιτήριά σου και να θαυμάσεις από κοντά ένα καθηλωτικό υπερθέαμα, το οποίο θα «σφραγίσει» με φως και χρώμα το ταξίδι σου; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Βόρειο Σέλας είναι μόνο η αφορμή, ένα κίνητρο για να παρασυρθείς σε μία συναρπαστική περιπλάνηση στην «καρδιά» της Λαπωνίας.