Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χαράλαμπε είμαστε μαζί σου!

Χαράλαμπε είμαστε μαζί σου!

Ο Έλληνας αθλητής της κολύμβησης, Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Χαράλαμπος Ταϊγανίδης θα κολυμπήσει, στις αρχές Νοεμβρίου σε ανοιχτή θάλασσα απόσταση 250 km, από τα Χανιά έως τη Σητεία και αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Όταν μαθαίνεις ιστορίες ανθρώπων σαν αυτή του Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπου Ταϊγανίδη, τη στιγμή που αισθάνεσαι «μικρός» απέναντί τους, την ίδια ακριβώς στιγμή γεμίζεις και ανυψώνεσαι με το μεγαλείο τους. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που δεν κάνουν πίσω στα όνειρά τους, παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, λειτουργούν ως πραγματικά σύμβολα δύναμης και αισιοδοξίας για όλους μας.

Ο Χαράλαμπος όταν έμαθε για την αναπηρία στην όρασή του (πάσχει από ατροφία του οπτικού νεύρου) όχι απλά δεν έκανε πίσω στη ζωή, αλλά αποφάσισε να τη ζήσει ακόμα πιο έντονα, προκαλώντας τους φόβους του και οτιδήποτε τον κρατούσε πίσω. Γιατί οι φόβοι μας είναι η προσωπική μας φυλακή, τα βαρίδια στα πόδια που δεν μας επιτρέπουν να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Αυτός ο αθλητής δεν έκανε απλά ένα βήμα. Έχει ήδη κατακτήσει τέσσερα χρυσά, τέσσερα ασημένια και τέσσερα χάλκινα μετάλλια σε παραολυμπιάδες και είναι κάτοχος 24 παγκόσμιων ρεκόρ και 14 παγκόσμιων τίτλων. Και έρχεται τώρα να τολμήσει κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο: να κολυμπήσει σε ανοιχτή θάλασσα 250 km, από τη μία άκρη της Κρήτης στην άλλη. Το προηγούμενο εγχείρημά του ήταν 50km σε ανοιχτό πέλαγος από τη Ρόδο έως τον Πανορμίτη στη Σύμη και τώρα έρχεται ακόμα πιο αποφασισμένος να ξεπεράσει τα όριά του, γιατί τα όνειρα όρια δεν έχουν.

Αυτή η πρωτοβουλία – καιρού επιτρέποντος και αν όλα πάνε καλά- γιατί υπάρχουν οι δυνάμεις της φύσης που δεν ελέγχονται από ανθρώπινο χέρι, θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου. Αυτό το εγχείρημα ρίχνει τον Χαράλαμπο για άλλη μια φορά σε αλμυρό νερό, κολυμπώντας καθημερινά μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό του τη Σητεία.

Προκειμένου να μείνει εντός πορείας -λόγω της αναπηρίας της όρασης- και για λόγους ασφαλείας, ο Χαράλαμπος θα καθοδηγείται από σκάφη που θα πλέουν διακριτικά δίπλα του, στα οποία θα βρίσκεται το Support Team του.

Μετράμε αντίστροφα για την αρχή ενός «ταξιδιού» που είναι γεμάτο προκλήσεις. Ο Χαράλαμπος για εμάς είναι ήδη νικητής, ανεξάρτητα από την εξέλιξη και τις επιδόσεις που θα έχει, γιατί είναι εκεί, παρών και αποφασισμένος να δείξει σε όλους ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την κατάστασή τους, μπορούν το φαινομενικά ακατόρθωτο.

Σε αυτό το μοναδικό «ταξίδι» ελπίδας, η Κωτσόβολος, κορυφαίος προορισμός τεχνολογίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», στηρίζει περήφανα ως Μεγάλος Χορηγός τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη και είναι δίπλα του σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας του και θα είναι μέχρι και την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, για να τον ενδυναμώνει και ενθαρρύνει κάθε στιγμή. Η Κωτσόβολος παράλληλα στηρίζει ισότιμα ως Yποστηρικτής την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα και ως Επίσημος Χορηγός την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα και Επιτροπή, γιατί πιστεύει ότι όλοι είναι «Ίδιοι στα Θέλω», άρα πρέπει να είναι και «Ίσοι στα Μπορώ».

Κλείνοντας, θα δανειστούμε κάτι δικό του, που τα περικλείει όλα: «ΔΥΝΑΤΟΣ. Σημαίνει να μην αφήνεις κανέναν φόβο, καμία ανασφάλεια να σε καταβάλλει, ακόμα κι όταν κολυμπάς για 1 ώρα στο ίδιο σημείο»

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024