Μαρόκο: Το Πολισάριο ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην πόλη Σμάρα
Tο μέτωπο Πολισάριο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της 29ης Οκτωβρίου στην πόλη Σμάρα, στο νότιο Μαρόκο, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον έναν νεκρό και τρεις τραυματίες.
- Οι πριγκίπισσες της Disney κινδυνεύουν σύμφωνα με ένα νέο σατιρικό επιστημονικό άρθρο
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2023 από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sahara Press Service (SPS), το ένοπλο τμήμα του μετώπου Πολισάριο, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός των Σαχράουι (Sahrawi People’s Liberation Army – SPLA ή ΕLPS), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με βλήματα που διαπράχθηκε την Κυριακή στη μία τα ξημερώματα, εναντίον της πόλης Σμάρα στο νότιο Μαρόκο.
Σύμφωνα με στρατιωτικό ανακοινωθέν με αριθμό 901 του υπουργείου Άμυνας των Σαχράουι, ο SPLA εξαπέλυσε την Κυριακή νέα επίθεση κατά των μαροκινών δυνάμεων στις περιοχές Μαχμπές, Σμάρα και Φάρσια με βολές οβίδων.
Από την πλευρά τους, οι μαροκινές Αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι τέσσερις εκρήξεις που προήλθαν από «βολές οβίδων» έπληξαν, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, συνοικίες της πόλης Σμάρα, στο νότιο Μαρόκο, προκαλώντας το θάνατο ενός τουλάχιστον πολίτη και τον τραυματισμό τριών άλλων, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση, καθώς και υλικές ζημιές σε δύο κατοικίες.
Ο γενικός εισαγγελέας του Εφετείου της πόλης Λααγιούν, ανακοίνωσε, μέσω δελτίου τύπου, ότι η αρμόδια δικαστική αστυνομία έχει επιφορτιστεί με τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για τον καθορισμό της προέλευσης και της φύσης των βλημάτων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων.
Επισημαίνεται ότι το Μαρόκο έχει προτείνει, από τον Απρίλιο του 2007, ένα σχέδιο αυτονομίας για τη Δυτική Σαχάρα υπό την κυριαρχία του, προκειμένου να επιλυθεί αυτή η περιφερειακή σύγκρουση που διαρκεί εδώ και δεκαετίες. Πολλές αφρικανικές, ευρωπαϊκές, ασιατικές, αμερικανικές και μεσανατολικές χώρες υποστηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα του Μαρόκου και θεωρούν την πρότασή του ως την πιο σοβαρή, αξιόπιστη και ρεαλιστική βάση, για την επίλυση του ζητήματος της Σαχάρας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις