Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: «Είμαστε χαρούμενοι που είναι έστω ζωντανές» - Η αντίδραση των οικογενειών 3 ομήρων μετά το βίντεο

Χαμάς: «Είμαστε χαρούμενοι που είναι έστω ζωντανές» – Η αντίδραση των οικογενειών 3 ομήρων μετά το βίντεο

Επιμένουν πως είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η κράτησή τους και ζητούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Ερυθρό Σταυρό να μεσολαβήσουν για την απελευθέρωσή τους

Οι οικογένειες των αμάχων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς εδώ και 23 ημέρες, από την εισβολή των ενόπλων στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, αγωνιούν για την τύχη των συγγενών και των παιδιών τους.

Ωστόσο ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς, όπου δείχνει τρεις γυναίκες ομήρους ζωντανές, αναπτέρωσε το ηθικό των οικογενειών τους και δηλώνουν «τόσο πολύ χαρούμενοι» που τουλάχιστον γνωρίζουν ότι είναι ζωντανές και καλούν τον Ερυθρό Σταυρό να μεσολαβήσουν για την απελευθέρωσή τους χαρακτηρίζοντας «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» την κράτησή τους.

Η αντίδραση του πατέρα των δύο γυναικών από το βίντεο της Χαμάς

«Θα ήθελα να τονίσω ότι το να κρατάς αιχμάλωτους γυναίκες και παιδιά και ηλικιωμένους… είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» λέει ο πατέρας δύο γυναικών που κατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θέλω να πω στη Ντανιέλ και τη Σάρον, σας αγαπάμε, σας ακούμε, σας σκεφτόμαστε κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο» λέει με σπαρακτικά λόγια και τόνιζει ότι ο Ερυθρός Σταυρός πρέπει να απαιτήσει την απελευθέρωση των δύο κορών του και να καλέσει έναν γιατρό να τις επισκεφτεί, καθώς -όπως λέει- χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή.

«Κορίτσια, σας αγαπάμε. Σας σκεφτόμαστε κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο» συμπλήρωσε.

Όσα είπε η μητέρα της τρίτης γυναίκας που απεικονίζεται στο βίντεο

Αντίστοιχα, η μητέρα της Ρίμον Κιρστ -η τρίτη γυναίκα που απεικονίζεται στο βίντεο- αναφέρει ότι ανησυχεί απίστευτα για την κόρη της, παρόλο που γνωρίζει έστω ότι δεν είναι νεκρή.

«Αυτό που γίνεται στα παιδιά μας και σε όλους τους άλλους ομήρους είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα» είπε συγγενής της Γελένα Τρουπάνομπ. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τουλάχιστον η Γελένα είναι ζωντανή».

«Σας ζητάμε επί προσωπικού, πρόεδρε Μπάιντεν, να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να φέρετε όλους τους ομήρους πίσω στο σπίτι τους» είπαν οι συγγενείς των ομήρων.

Απελυθερώθηκε γυναίκα στρατιωτικός από τον στρατό του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός και η Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας Shin Bet ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν μια στρατιωτικό που ήταν όμηρος κατά τη διάρκεια ολονύκτιας επιχείρησης στη Γάζα.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι IDF και η Shin Bet αναφέρουν ότι η Uri Megidish, που είχε απαχθεί από τη Χαμάς, είναι σε καλή κατάσταση και συναντήθηκε με την οικογένειά της.

Η στρατιώτης Uri Megidish που κρατούνταν αιχμάλωτη εδώ και 23 μέρες στη Λωρίδα της Γάζας

Δέσμευση του πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ για απελευθέρωση όλων των ομήρων

Δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση της απελευθέρωσής της.

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση της στρατιώτη Uri Magidish που παρέμενε αιχμάλωτη εδώ και 23 μέρες στη Λωρίδα της Γάζας, ο υπουργός και μέλος του  υπουργικού συμβουλίου για τον πόλεμο Benny Gantz δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, με κάθε μέσο, ​​για να φέρουμε τα κορίτσια και τα αγόρια στο σπίτι τους».

Σημειώνεται πως η Uri Magidish ήταν μία από τους 239 αμάχους ομήρους που έπεσαν στα χέρια των μαχητών της Χαμάς κατά τη διάρκεια εισβολής στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης και απελευθέρωσης δεν υπήρξαν θύματα στις δυνάμεις ασφαλείας. Ο στρατός δεν θέλει να αποκαλύψει πληροφορίες για την μέθοδο επιχείρησης της διάσωσης και απελευθέρωσης της στρατιωτικού.

Sports in

Ολυμπιακός: Έρχεται την Δευτέρα ο Βιλντόζα

Ο Λούκα Βιλντόζα θα έρθει για να ολοκληρωθεί και τυπικά τη μεταγραφή του στους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024