Αγγλίδα παγιδευμένη στη Γάζα ζήτησε βοήθεια από το βρετανικό ΥΠΕΞ – Η απάντηση ήταν ένα θλιμμένο emoji
Της είπαν ότι δεν είχαν ιδέα πότε θα άνοιγε το πέρασμα στη Ράφα και ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο για να τη βοηθήσουν στο πρόβλημα της.
- Συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα - Ζητούν «επαρκείς συντάξεις και αξιοπρεπή διαβίωση»
- ΠΑΣΟΚ: Οι άξονες και η τακτική στη μάχη με τη ΝΔ – Τα ονόματα για τον επιπλέον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
- Κόντρες και ειρωνίες στη Βουλή: «Αραιώσατε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ…»
- Δεκάδες νεκρά ποντίκια γέμισε το λιμάνι στο Ηράκλειο - Μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους
Προκαλεί το γέλιο αλλά είναι για κλάματα η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας που έστειλε ένα θλιμμένο emoji ως απάντηση στην έκκληση Αγγλίδας καθηγήτριας που έχει παγιδευτεί στη Γάζα.
Η Ζαινάμπ Γουαντάουι, καθηγήτρια από το Σάλφορντ του Μάντσεστερ, ταξίδεψε νωρίτερα αυτό τον μήνα με τον σύζυγο της στη Γάζα, λίγες ημέρες πριν την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στην περιοχή στις 7 Οκτωβρίου.
Αμέσως μετά έστειλε μήνυμα στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ζητώντας τη βοήθεια τους για να επιστρέψει πίσω. Όπως της απάντησαν δεν είχαν ιδέα πότε θα άνοιγε το πέρασμα στη Ράφα, στα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου και ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο να τη βοηθήσουν στο πρόβλημα της, γράφει η Daily Mail, επικαλούμενη το ρεπορτάζ του Sky News.
Η αντίδραση που ξάφνιασε και όργισε
«Όσο περισσότερο είμαστε εδώ, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να μην τα καταφέρουμε μέχρι το πέρασμα στη Ράφα», τους είπε, εκτιμώντας ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετωπίζουν.
Ο αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, που της απάντησε και την πρώτη φορά της έστειλε ένα θλιμμένο emoji, λέγοντας «πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί τους παίρνει τόσο πολύ χρόνο».
Η Ζαινάμπ και ο σύζυγός της -ο οποίος είναι Βρετανός με παλαιστινιακή καταγωγή- και η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων επτά αδελφών και της μητέρας του, βρίσκονταν στην περιοχή για έναν γάμο.
Η τραγωδία των ξένων στη Γάζα
Όπως δήλωσε η 29χρονη γυναίκα για «μερικές ημέρες» το ταξίδι τους ήταν «σχετικά φυσιολογικό, για αυτό που η Γάζα θεωρεί φυσιολογικό» πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και παγιδευτούν στην εμπόλεμη ζώνη.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι πιέζουν το Ισραήλ για να βγάλουν τους πολίτες τους από τη Γάζα, ωστόσο η Ζαινάμπ μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της γενέτειρας δηλώνει ότι νιώθει πως δεν την θεωρούν Βρετανίδα υπήκοο. «Με έκανε να αισθάνομαι ασήμαντη για να είμαι ειλικρινής», δήλωσε σχετικά.
«Ήμουν πραγματικά θυμωμένη γιατί κάθε μέρα που είμαστε ακόμα εδώ, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μην βγούμε ποτέ έξω. Είναι πολύ τρομακτικό, υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες από το τηλέφωνο αλλά είναι καταστροφικό. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου, είναι αηδιαστικό και δεν είναι ασφαλές», κατέληξε η ίδια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις