Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Θρήνος και οργή για τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια
Καταστρροφή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια

Γάζα: Θρήνος και οργή για τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλια

«Αυτή είναι η πιο σκοτεινή ώρα» δηλώνει ο Μαντς Γκίλμπερτ για την αεροπορική επίθεση από το Ισραήλ, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας.

Ο Μαντς Γκίλμπερτ, γιατρός επειγόντων περιστατικών από τη Νορβηγία, που έχει εμπειρία 16 ετών εργασίας στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, εμφανίστηκε συγκλονισμένος μετά την αεροπορική επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια.

Η Γάζα βρίσκεται τώρα στην «πιο σκοτεινή ώρα» καθώς το Ισραήλ διέπραξε τη «χειρότερη σφαγή», ανέφερε ο πολύπειρος γιατρός.

Μιλώντας στο Al Jazeera Arabic, είπε ότι «αυτή είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να σταθούν ενωμένοι και να καταγγείλουν κάθε επίθεση εναντίον αμάχων».

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για εγκλήματα πολέμου»

Έχοντας δει πολλά τα μάτια επέμεινε να μιλά για «σφαγή» λέγοντας πως έχει δει τουλάχιστον 15 κτίρια να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. «Πρόκειται για βάρβαρες ισραηλινές επιθέσεις που συνέβησαν ενώ ο ιατρικός τομέας καταρρέει. «Είναι σαφές ότι πρόκειται για εγκλήματα πολέμου και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Κάλεσε επίσης όλες τις χώρες να σταματήσουν να προμηθεύουν το Ισραήλ με καύσιμα όσο συνεχίζει να βομβαρδίζει αμάχους στη Γάζα.

Φόβοι για μεγάλο αριθμό νεκρών

Αξιωματούχοι του νοσοκομείου της Ινδονησίας δήλωσαν ότι έχουν δει τουλάχιστον 50 νεκρούς, με το Υπουργείο Υγείας να κάνει λόγο για 100 νεκρούς μέχρι στιγμής και το Υπουργείο Εσωτερικών για 400 νεκρούς και τραυματίες συνολικά.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η επίθεση συναγωνίζεται την προηγούμενη επίθεση στο νοσοκομείο Al-Ahli και ότι ένα ολόκληρο συγκρότημα κατοικιών έχει καταστραφεί.

Κάτοικος της Τζαμπάλια περιέγραψε τον βομβαρδισμό του καταυλισμού ως «σεισμό».

«Πήγα και είδα την καταστροφή… σπίτια θαμμένα κάτω από τα ερείπια και μέρη σωμάτων και μάρτυρες και τραυματίες σε τεράστιους αριθμούς» είπε ο 41χρονος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι άνθρωποι «μεταφέρουν τα λείψανα παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων», προσθέτει.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Νέες φονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία - Ομοβροντία ρουκετών από τη Χεζμπολάχ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ολόκληρη η Μέση Ανατολή - Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τις εχθροπραξίες, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απορρίπτει πρόταση για εκεχειρία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024