Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πριν από λίγο πως ο διοικητής της Χαμάς στην περιοχή της Τζαμπάλια σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των IDF και της Σιν Μπετ (της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ), ο Ιμπραχίμ Μπιάρι βρήκε τον θάνατο κατά την επιδρομή ισραηλινών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπογραμμίζεται ότι «πολλοί τρομοκράτες» σκοτώθηκαν μαζί με τον Μπιάρι, ενώ ο βομβαρδισμός προκάλεσε την κατάρρευση υπόγειου καταφυγίου που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους.

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για εγκλήματα πολέμου»

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή του καταυλισμού της Τζαμπάλια.

Τι απαντάει η Χαμάς

Η Χαμάς αρνείται ότι ένας από τους διοικητές της βρισκόταν στην Τζαμπάλια.

Η Χαμάς διέψευσε τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι ένας από τους διοικητές της βρισκόταν στην Τζαμπάλια όταν ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε τον προσφυγικό καταυλισμό νωρίτερα την Τρίτη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Σε ανακοίνωσή της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η ομάδα δήλωσε ότι ο ισραηλινός ισχυρισμός ήταν «ένα αβάσιμο ψέμα».

Θρήνος και οργή για τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού

Ο Μαντς Γκίλμπερτ, γιατρός επειγόντων περιστατικών από τη Νορβηγία, που έχει εμπειρία 16 ετών εργασίας στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, εμφανίστηκε συγκλονισμένος μετά την αεροπορική επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια.

Η Γάζα βρίσκεται τώρα στην «πιο σκοτεινή ώρα» καθώς το Ισραήλ διέπραξε τη «χειρότερη σφαγή», ανέφερε ο πολύπειρος γιατρός.

Μιλώντας στο Al Jazeera Arabic, είπε ότι «αυτή είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να σταθούν ενωμένοι και να καταγγείλουν κάθε επίθεση εναντίον αμάχων».

Έχοντας δει πολλά τα μάτια επέμεινε να μιλά για «σφαγή» λέγοντας πως έχει δει τουλάχιστον 15 κτίρια να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. «Πρόκειται για βάρβαρες ισραηλινές επιθέσεις που συνέβησαν ενώ ο ιατρικός τομέας καταρρέει. «Είναι σαφές ότι πρόκειται για εγκλήματα πολέμου και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Κάλεσε επίσης όλες τις χώρες να σταματήσουν να προμηθεύουν το Ισραήλ με καύσιμα όσο συνεχίζει να βομβαρδίζει αμάχους στη Γάζα.