Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Χεβρώνα - Καταγγέλλουν βασανιστήρια οι συλληφθέντες

Πόλεμος στη Γάζα: Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Χεβρώνα – Καταγγέλλουν βασανιστήρια οι συλληφθέντες

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας συνελήφθησαν 38 Παλαιστίνιοι, από τους οποίους 8 είναι μέλη της Χαμάς.

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στη Χεβρώνα, με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων όλο και να αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Quds News Network, δίκτυο που σχετίζεται με τη Χαμάς, Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν συλλήψεις κατά τη διάρκεια των οποίων υπέστησαν βασανιστήρια.

Τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι σκληρά και οι εικόνες που μεταδίδονται είναι εφιαλτικές.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας συνελήφθησαν 38 Παλαιστίνιοι, από τους οποίους 8 είναι μέλη της Χαμάς.

Άντρες πενθούν δίπλα σε πτώματα Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις κατά τη διάρκεια μιας κηδείας

Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκλείει οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, την οποία ζητούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που κάνουν λόγο για καταστροφική κατάσταση στο παλαιστινιακό έδαφος.

38 Παλαιστινίους συνέλαβαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη

«Ο Τσαχάλ επεξέτεινε τη χερσαία είσοδό του στη Λωρίδα της Γάζας, την πραγματοποιεί κατά μετρημένα και πολύ ισχυρά στάδια, προχωρώντας μεθοδικά», δήλωσε.

Σε κίνδυνο χιλιάδες άμαχοι

Η κατάσταση των νοσοκομείων προκαλεί επίσης ανησυχία, καθώς χιλιάδες άμαχοι έχουν καταφύγει σ’ αυτά. Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε σήμερα λόγο για νέα πλήγματα στις παρυφές του νοσοκομείου Αλ-Κουντς. «Το κτίριο σείεται και οι εκτοπισμένοι άμαχοι, καθώς και οι ομάδες που εργάζονται φοβούνται και πανικοβάλλονται», έγραψε στο X. Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία για να κρύψει όπλα ή μαχητές, κάτι που το ισλαμιστικό κίνημα διαψεύδει.

Παλαιστίνιος θρηνεί δίπλα στα πτώματα των συγγενών του που σκοτώθηκαν από χτυπήματα, στο νοσοκομείο Shuhada Al-Aqsa στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας

Στη Γάζα, οι γιατροί «κάνουν επεμβάσεις ακόμη και στο πάτωμα» και καισαρικές ή «ακρωτηριασμούς παιδιών χωρίς αναισθησία» λόγω έλλειψης φαρμάκων, κατήγγειλαν χθες, Δευτέρα, οι Γιατροί του Κόσμου (MDM).

Λόγω της έλλειψης πόσιμου νερού, «οι άνθρωποι πίνουν νερό της θάλασσας, οι άνθρωποι της ομάδας μου έχουν διάρροιες, τα παιδιά τους μέσα σε μερικές ημέρες θα έχουν αφυδατωθεί», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ζαν-Φρανσουά Κορτί.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024