Λίβερπουλ από τα παλιά φαίνεται πως θέλει να ξαναφτιάξει ο Γιούργκεν Κλοπ, με τον Ντάργουιν Νούνιεζ, να είναι εκ των πρωταγωνιστών της αλλαγής αυτής. Ο Ουρουγουανός, δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή εκδοχή του και είναι αποφασισμένος να θεωρηθεί αυτός ο βασικός φορ της ομάδας.

Η εξέλιξή του, φαίνεται από τα νούμερά του, τα οποία είναι ίδια και καλύτερα από τα αντίστοιχα περσινά του, όλης της σεζόν. Τελευταία προσθήκη στη διαδικασία αναγέννησης του τη φετινή σεζόν, το γκολ του απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, στη νίκη με 3-0 της Λίβερπουλ.

Ο Νούνιεζ σκοράρει το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ στο 36′:

Ο Νούνιεζ, την περσινή πρώτη του σεζόν στη Λίβερπουλ και στην Premier League, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και κατ’ επέκταση να βοηθήσει την ομάδα του Κλοπ. Την περσινή χρονιά, σε 29 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα, είχε 9 γκολ και 3 ασίστ. Μέτρια νούμερα αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της επένδυσης των «Reds». Ο Ουρουγουανός, είχε 4,5 τελικές ανά 90 λεπτά, 0,64 xGoals/90′, 38,7 ενέργειες με την μπάλα/90′ και 1,4 μεγάλες ευκαιρίες/90′.

Αντίθετα, φέτος έχει ήδη ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό καθώς η συνέπειά του έχει βελτιωθεί, την ώρα που η επιδραστικότητά του στο παιχνίδι της Λίβερπουλ είναι υψηλή. Συγκεκριμένα, ο Νούνιεζ φέτος σε 9 συμμετοχές στην Premier League, μετρά ήδη 4 γκολ και 3 ασίστ. Την ίδια στιγμή, ακόμη και τα πιο «Advanced Analytics» του είναι πολύ βελτιωμένα. Ο 24χρονος επιθετικός, έχει 4,9 τελικές, 0,84 xGoals, 41,5 ενέργειες με την μπάλα και 2,2 μεγάλες ευκαιρίες, όλα ανά 90 λεπτά.

Αναλυτικά η σύγκριση τις σεζόν 2022-23 και 2023-24:

Η βελτίωση του Νούνιεζ είναι γεγονός, ο Κλοπ πλέον τον εμπιστεύεται για τα δύσκολα και ο Ουρουγουανός δείχνει έτοιμος να τον βγάλει ασπροπρόσωπο. Είναι ήδη στου δρόμου τα μίσα να ξεπεράσει τον… εαυτό του και μόνο καλύτερος μπορεί να παρουσιαστεί στο υπόλοιπο της σεζόν.