Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξετάζουν το ενδεχόμενο ειρηνευτικής δύναμης σε περίπτωση διάλυσης της Χαμάς

Γάζα: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξετάζουν το ενδεχόμενο ειρηνευτικής δύναμης σε περίπτωση διάλυσης της Χαμάς

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής «ειρηνευτικής δύναμης» εφόσον το Ισραήλ καταφέρει να εκδιώξει την Χαμάς.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας πολυεθνικής δύναμης που θα μπορούσε να περιλαμβάνει αμερικανικά, βρετανικά και γαλλικά στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας, σε περίπτωση που οι ισραηλινές δυνάμεις καταφέρουν να εκδιώξουν τη Χαμάς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Αμερικανοί και ισραηλινοί αξιωματούχοι που διερευνούν τις επιλογές για το μέλλον της Γάζας έχουν επίσης συζητήσει μια δεύτερη επιλογή που θα δημιουργούσε μια ειρηνευτική δύναμη κατά το πρότυπο εκείνης που επιβλέπει την ειρηνευτική συνθήκη Αιγύπτου-Ισραήλ του 1979, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Για να έχει διαρρεύσει η είδηση στον Guardian πιθανώς η βρετανική πλευρά έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί

Μια τρίτη επιλογή θα έθετε τη Γάζα υπό προσωρινή εποπτεία του ΟΗΕ, ανέφερε το δημοσίευμα. Οι πηγές σημείωσαν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Ο Άντονι Μπλίνκεν για την επόμενη μέρα στην Γάζα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, αναφέρθηκε στην πρόκληση της εκπόνησης ενός σχεδίου για το μέλλον της Γάζας όταν μίλησε σε επιτροπή της Γερουσίας την Τρίτη.

«Δεν μπορούμε να έχουμε επιστροφή στο status quo με τη Χαμάς να διοικεί τη Γάζα», δήλωσε ο Μπλίνκεν στην επιτροπή πιστώσεων της Γερουσίας.

«Δεν μπορούμε επίσης να έχουμε – και οι Ισραηλινοί ξεκινούν οι ίδιοι με αυτή την πρόταση – το Ισραήλ να διοικεί ή να ελέγχει τη Γάζα».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Μεταξύ αυτών των αβαθών υπάρχει μια ποικιλία πιθανών μετατροπών που εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τώρα, όπως και άλλες χώρες».

H ομιλία του Άντονι Μπλίνκεν στην Γερουσία με στόχο την χρηματοδότηση του Ισραήλ με 14 δισ. δολάρια συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις από το κοινό εντός της αίθουσας και διακόπηκε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Με χέρια βαμμένα στο χρώμα του αίματος αμερικανοί διαμαρτυρήθηκαν την ώρα της ομιλίας του αμερικανού υπ. Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024