Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Έρχεται η ταινία

Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Έρχεται η ταινία

Μια αφήγηση που συνδέει την τέχνη του με την επιστήμη του.

Ο Κρίστοφερ Χάμπτον, βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος των ταινιών «The Father» και «Dangerous Liaisons», πρόκειται να διασκευάσει τη διάσημη βιογραφία του Γουόλτερ Άιζακσον «Leonardo Da Vinci» για την Universal Pictures.

Ο ρόλος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

Η Universal Pictures διεκδίκησε τα δικαιώματα για την κυριότητα του λογοτεχνικού έργου πριν από έξι χρόνια, η οποία όμως περιήλθε στην Paramount, που ανέπτυξε το πρότζεκτ με την Appian Way του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Τώρα που η Universal έχει επιτέλους εξασφαλίσει αυτά τα δικαιώματα, ανέθεσε στον Κρίστοφερ Χάμπτον να γράψει τη διασκευή, η οποία φαίνεται να είναι το τέλειο υλικό για τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο, σύμφωνα με το Variety.

Η ιστορία

Ο Χάμπτον ολοκλήρωσε ένα πρώτο προσχέδιο του πρότζεκτ πριν από την απεργία της Ένωσης Σεναριογράφων των ΗΠΑ (WGA). Σε αυτό το στάδιο είναι άγνωστο εάν ο ΝτιΚάπριο, ο οποίος προηγουμένως ήταν παραγωγός και πρωταγωνίστησε ως Ντα Βίντσι, εξακολουθεί να συμμετέχει στο πρότζεκτ.

Το βιβλίο του Γουόλτερ Άιζακσον υφαίνει μια αφήγηση που συνδέει την τέχνη του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με την επιστήμη του και βασίζεται σε χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάρια του ζωγράφου και εφευρέτη και τις ανακαλύψεις για τη ζωή και το έργο του. Το βιβλίο ρίχνει επίσης φως σε λιγότερο γνωστά κεφάλαια της ζωής και της προσωπικότητας του Ντα Βίντσι.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Εντολή Νετανιάχου να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ - Πώς αντιδρά η Δύση

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επόμενη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024