Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής στην Τζαμπάλια

Ισραήλ: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής στην Τζαμπάλια

Το μέγεθος του κρατήρα που σχηματίστηκε από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον καταυλισμό της Τζαμπάλια αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες.

Δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν από τη Maxar Technologies δείχνουν μια περιοχή στον πυκνοκατοικημένο προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη Λωρίδα της Γάζας, πριν και μετά την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ (στη φωτογραφία του Reuters/Mohammed Al-Masri, επάνω, θρήνος πάνω στα συντρίμμια για τους νεκρούς που άφησαν πίσω τους οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί).

Τουλάχιστον 195 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 120 αγνοούνται

Η πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια πριν τον βομβαρδισμό του Ισραήλ (δορυφορική εικόνα Maxar Technologies/via Reuters)

Από τις επιδρομές του Ισραήλ προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη στον καταυλισμό της Τζαμπάλια τουλάχιστον 195 άνθρωποι σκοτώθηκαν, αναφέρει ανακοίνωση της υπηρεσίας ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ίδια περιοχή με τον τεράστιο κρατήρα που σχηματίστηκε μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό… (δορυφορική εικόνα Maxar Technologies/via Reuters)

Αλλοι 120 άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια και η τύχη τους αγνοείται, ενώ ακόμη 777 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

…και κοντινό πλάνο (Maxar Technologies/via Reuters)

«Κόλαση επί γης»

Στο μεταξύ, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η Γάζα έχει μετατραπεί σε «κόλαση επί γης» καθώς περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι – μεταξύ των οποίων 2.913 παιδιά – έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μόλις 19 ημέρες από τις ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή.

Το υπουργείο δημοσίευσε ολοκληρωμένη έκθεση στην οποία καταγράφονται λεπτομερώς τα ονόματα, η ηλικία, το φύλο και οι αριθμοί ταυτότητας 6.747 από αυτά τα θύματα.

«Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται μια ιστορία ενός ατόμου», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024