Μια γυναίκα που επέζησε από τη σημερινή επίθεση στην παραλιακή οδό αλ Ρασίντ της Γάζας, δήλωσε ότι αυτή και η οικογένειά της ταξίδευαν με την ελπίδα να φτάσουν στη Ράφα όταν το λεωφορείο τους χτυπήθηκε.

Μάλιστα αναφέρει ότι ακολουθούσαν τις οδηγίες της αμερικανικής πρεσβείας για τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουν.

«Είμαστε πολίτες των ΗΠΑ»

Αυτό λέει η γυναίκα σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους Αμερικανούς Μουσουλμάνους για την Παλαιστίνη.

Μιλώντας από ένα νοσοκομείο της Γάζας, η γυναίκα λέει ότι η 17χρονη κόρη της έχασε το χέρι της στην επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι που προσπαθούσαν να διαφύγουν νότια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Βομβάρδισαν το λεωφορείο μας», φωνάζει κρατώντας μπροστά στην κάμερα τα αμερικανικά διαβατήρια της οικογένειάς της. «Κοιτάξτε τι κάνουν στους Αμερικανούς πολίτες».

«Βομβάρδισαν το λεωφορείο μας. Το λεωφορείο πήρε φωτιά ενώ ήμασταν μέσα. Φύγαμε από την περιοχή και περπατήσαμε με τα πόδια μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο».

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τρία νοσοκομεία στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε φονική επιδρομή κατά τριών νοσοκομείων στη Γάζα.

Νωρίς το απόγευμα, τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την είσοδο του νοσοκομείου Αλ-Σίφα. Λίγα λεπτά αργότερα έγιναν γνωστές ακόμα δύο επιθέσεις, μια στο νοσοκομείο Αλ Κουντς και ακόμη μία στο Ινδονησιακό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν εκφραστεί φόβοι για αρκετούς νεκρούς