Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Με νέα ταινία ο Αλεξάντερ Πέιν
Το έργο θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 25 Ιανουαρίου 2024
- Σαρωτικοί έλεγχοι για το αφορολόγητο των γονικών παροχών
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- Όλη η αλήθεια για τον ξυλοδαρμό της 41χρονης που χαροπαλεύει – Βίντεο «καίει» τον δράστη
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Αλεξάντερ Πέιν παρουσίασε στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την ταινία «Τα παιδιά του χειμώνα» (The Holdovers), η οποία έχει προβληθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.
Η νέα ταινία
Με βασικό πρωταγωνιστή, έναν καθηγητή του κολλεγίου, που διδάσκει αρχαιοελληνική ιστορία και πολιτισμό, κάνει το γύρο του κόσμου η νέα ταινία του σημαντικού σκηνοθέτη του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά και αγαπημένου φίλου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Στη συνέντευξη Τύπου, μετά την προβολή της ταινίας, μίλησε ο ίδιος για την επιλογή των πρωταγωνιστών.
Στον Πολ Τζιαμάτι εμπιστεύτηκε τον δύσκολο ρόλο του Δασκάλου και ήταν σίγουρος για την επιτυχία. «Αλλά με άλλους πρωταγωνιστές – νέους σπουδαστές του κολλεγίου κάθισα αρκετές εβδομάδες, μέχρι που τους έβαλα στο πετσί των ρόλων τους», είπε χαρακτηριστικά ο δημιουργός της ταινίας, σε σενάριο Ντέιβιντ Χέμινγκσον.
Βασικός πρωταγωνιστής, ένας καθηγητής κολλεγίου, που διδάσκει αρχαιοελληνική ιστορία και πολιτισμό
Ταξίδι αυτογνωσίας με χιούμορ και τρυφερότητα
Η ταινία του που θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 25 Ιανουαρίου 2024, είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, με το τρυφερό άγγιγμα και χιούμορ του Αλεξάντερ Πέιν, που μας μεταφέρει σε ένα διακεκριμένο αμερικανικό κολέγιο, στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, τη δεκαετία του 1970.
Ο Αλεξάντερ Πέιν μίλησε επίσης για μια ιστορία συμφιλίωσης και συνύπαρξης Δασκάλου με μαθητή, η οποία ισορροπεί υποδειγματικά ανάμεσα στο δράμα και στην κωμωδία, υπενθυμίζοντάς μας ότι η επαφή και η λύτρωση μπορούν να φυτρώσουν ακόμη και στο πιο άγονο έδαφος, τις πιο ανύποπτες στιγμές.
Ποια είναι η υπόθεση του έργου
Ένας δύστροπος καθηγητής είναι αναγκασμένος να παραμείνει στο campus του κολεγίου, επιφορτισμένος με το καθήκον να προσέχει τους λίγους σπουδαστές, οι οποίοι θα περάσουν τις γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους.
Σε αυτό το σκηνικό απομόνωσης, όπου το κρύο και το χιόνι καταπίνουν τα πάντα, ο καθηγητής θα αναπτύξει μια απίθανη σχέση με έναν απείθαρχο, αλλά συγχρόνως ιδιοφυή μαθητή, ο οποίος προέρχεται από ένα ασταθές οικογενειακό περιβάλλον. Αλλά και θα βρεθεί και με την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία θρηνεί για την απώλεια του γιου της στο πόλεμο του Βιετνάμ.
Οι τρεις αταίριαστοι χαρακτήρες, ο καθένας τους φορτωμένος με βαθιές πληγές, θα έρθουν κοντά.
Ο Αλεξάντρ Πέιν μίλησε στη συνέντευξη τύπου και για την κοινωνική ανισότητα, λέγοντας: «Οι γιοι των πλουσίων έχουν τα εφόδια και ευκαιρίες να σπουδάζουν στα κολλέγια και να προχωρήσουν στη ζωή με καλή μόρφωση. Και αυτό πάντα γίνεται, και κάπου αυτό πρέπει να σταματήσει».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις