Τεράστια νίκη με buzzer beater του Αραούχο για την Μπαρτσελόνα! Η Σοσιεδάδ ήταν ανώτερη σε όλο το ματς, αλλά οι Καταλανοί ανέβασαν ρυθμό στα τελευταία λεπτά και έφτασαν σε μεγάλη νίκη με 1-0 στο Σαν Σεμπαστιάν έχοντας «χρυσό» σκόρερ τον Αραούχο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Τερ Στέγκεν που κράτησε όρθια την Μπαρτσελόνα. Μόλις στα 27 δευτερόλεπτα ο Γερμανός νίκησε τον Μπαρενετσέα και στο 2′ έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Οριανθάμπαλ. Από το κόρνερ ο Μερίνο αστόχησε σε κεφαλιά ενώ στο 16′ και πάλι ο Τερ Στέγκεν έσωσε σε προσπάθεια του Κούμπο.

«Λύτρωσε» την Μπαρτσελόνα ο Αραούχο

Στο 71′ ο Τερ Στέγκεν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ του Μπαρενετσέα και τέσσερα λεπτά αργότερα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ραφίνια πέρασε λίγο άουτ. Η Μπαρτσελόνα ουσιαστικά ξύπνησε στα τελευταία λεπτά όπου ο Ρεμίρο σταμάτησε στο 90′ το σουτ του Αραούχο και έβγαλε τετ α τετ με τον Γκάβι δευτερόλεπτα αργότερα.

Η λύτρωση ήρθε τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για την Μπάρτσα. Ο Γκουντογκάν έκανε μαγική μπαλιά για τον Αραούχο που με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, ωστόσο ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση και ο διαιτητής έδειξε σέντρα, με τους «μπλάουγκράνα» να πανηγυρίζουν έξαλλά.

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Μουνιόθ, Λε Νορμάν, Θουμπέλδια, Τραορέ(63’ Ελουστόντο), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Μέντεθ, Μπαρενετσέα(79’ Τσο), Κούμπο, Οριανθάμπαλ(84’ Κάρλος Φερνάντεθ)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μαρτίνεθ, Κουντέ, Αραούχο, Κανσέλο(69’ Γιαμάλ), Μπαλντέ, Γκιντογκάν, Γκάβι, Λόπεθ(57’ Πέδρι), Φέλιξ(69’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι(57’ Τόρες)

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 3/11

Λας Πάλμας-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Σάββατο, 4/11

Οσασούνα-Τζιρόνα 2-4
Μπέτις-Μαγιόρκα 2-0
Θέλτα-Σεβίλλη 1-1
Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 0-1

Kυριακή, 5/11

Αλαβές-Αλμερία (15:00)
Βαλένθια-Γρανάδα (17:15)
Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο (19:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ράγιο Βαγιεκάνο (22:00)
Χετάφε-Κάντιθ (22:00)