Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Βομβαρδίστηκε το μοναδικό ψυχιατρείο - Εκτεταμένες ζημιές και σε οφθαλμιατρείο

Πόλεμος στη Γάζα: Βομβαρδίστηκε το μοναδικό ψυχιατρείο – Εκτεταμένες ζημιές και σε οφθαλμιατρείο

Οι τοίχοι και τα ταβάνια από τα δωμάτια των ασθενών έχουν καταρρεύσει, παράθυρα έχουν σπάσει και παντού υπάρχουν σωροί από ερείπια.

Συνεχείς είναι οι βομβαρδισμοί στη Μέση Ανατολή, με τη Λωρίδα της Γάζας να σφυροκοπάται ανελέητα από το Ισραήλ εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Οι πόλεις έχουν μεταβληθεί σε έναν σωρό από ερείπια, ενώ οι άμαχοι βρίσκονται στο έλεος του πολέμου, βλέποντας τη φρίκη να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Οι τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από τον παλαιστινιακό θύλακα, θέλουν τα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα να έχουν βομβαρδίσει το μοναδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Λωρίδα, ενώ από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές και σε ένα οφθαλμιατρείο.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν σκόπιμα αρτοποιεία για να λιμοκτονήσει ο πληθυσμός»

«Ο βομβαρδισμός είχε στόχο το μοναδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο της περιοχής και ένα οφθαλμιατρείο στην πόλη της Γάζας», δήλωσε στο Anadolu ο Salama Marouf, επικεφαλής του γραφείου μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν σκόπιμα αρτοποιεία, πηγές νερού και πηγές ηλιακής ενέργειας για να λιμοκτονήσει ο πληθυσμός».

Οι εικόνες από τον βομβαρδισμό του ψυχιατρικού νοσοκομείου είναι αποκαρδιωτικές. Οι τοίχοι και τα ταβάνια από τα δωμάτια των ασθενών έχουν καταρρεύσει, παράθυρα έχουν σπάσει και παντού υπάρχουν σωροί από ερείπια.

Εκτεταμένες οι ζημιές στο νοσοκομείο (πηγή φωτογραφίας: Quds News Network)

Τα ταβάνια έχουν καταρρεύσει (πηγή φωτογραφίας: Quds News Network)

Σωροί από ερείπια στο νοσοκομείο μετά την επίθεση (πηγή φωτογραφίας: Quds News Network)

Σημειώνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα (30/10) σημειώθηκε ισραηλινός βομβαρδισμός και στο μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με το Quds News Network, το δίκτυο ενημέρωσης που σχετίζεται με τη Χαμάς, τα αεροσκάφη στόχευσαν τον τρίτο όροφο του Τουρκικού Νοσοκομείου Φιλίας. Κατά το ίδιο μέσο, το νοσοκομείο είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο αντιμετώπισης του καρκίνου στον θύλακα, ενώ, ο βομβαρδισμός του προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Λίγες ημέρες μετά, ακολούθησε η βομβιστική επίθεση, με θύματα και τραυματίες, σε ασθενοφόρα μπροστά από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα, που μετέφερε τραυματίες που κατευθύνονταν προς τη διάβαση της Ράφα.

Επιπλέον, ένα περιστατικό βομβαρδισμού με στόχο την είσοδο του νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας προκάλεσε περαιτέρω θύματα.

Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης του ισραηλινού στρατού ανέρχεται σε 15 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες.

Xτύπημα σε κτήριο με δημοσιογράφους

Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν το βράδυ της Κυριακής (5/11) και κτήριο με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυραύλους τον Πύργο Άλ-Γκάφρι που φιλοξενεί και δημοσιογραφικά γραφεία. Τρεις δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Χ (πρώην Twitter) δείχνει την εκτεταμένη καταστροφή των γραφείων.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται στη μακάβρια λίστα με τα θύματα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Συγκεκριμένα, από τις 7 έως τις 31 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται στη λίστα με τους περισσότερους από 10.000 νεκρούς (και από τις δύο πλευρές) του φρικτού πολέμου.

Να σημειωθεί πως οι ισραηλινές δυνάμεις από την ημέρα που ξεκίνησαν την επίθεση στη Γάζα δήλωσαν στα πρακτορεία ειδήσεων ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των δημοσιογράφων που εργάζονται στη Λωρίδα της Γάζας ενώ οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ.

Sports in

Διαλύεται η «Ρεάλ» του παγκοσμίου πόλο

Αποχωρεί ο βασικός επενδυτής από την Προ Ρέκο που μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης και βλέπει τους σταρ της να αποχωρούν – Στη Γιουγκ ο Κάκκαρης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024