Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ελαιοραβδιστικά εργαλεία: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μην… σας βγάλουν το λάδι

Ελαιοραβδιστικά εργαλεία: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μην… σας βγάλουν το λάδι

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να επιλέξετε τα κατάλληλα ελαιοραβδιστικά εργαλεία.

Η αύξηση του κόστους της παραγωγής σε συνδυασμό με την έλλειψη εργατικών χεριών και την αύξηση της ζήτησης του ελαιόλαδου, έχουν κάνει τα ελαιοραβδιστικά εργαλεία  απαραίτητα για την αποδοτικότερη και ευκολότερη συλλογή του καρπού.

Διαθέσιμοι υπάρχουν διάφοροι τύποι ελαιοραβδιστικών, που θα σας βοηθήσουν να μαζέψετε πιο εύκολα και πιο γρήγορα τους καρπούς, αξιοποιώντας διαφορετικές τεχνικές, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορείτε να βρείτε αυτά που σας ταιριάζουν καλύτερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε ελαιοραβδιστικά εργαλεία ενώ θα το παραλάβετε εύκολα, στην πόρτα σας στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι και αν ψάχνετε σε σούπερ Black Friday προσφορές ανάμεσα σε 5.000.000+ προϊόντα.

Οι τύποι ελαιοραβδιστικών εργαλείων

Οι διάφοροι τύποι περιλαμβάνουν:

Παλμικά ελαιοραβδιστικά

Τα συγκεκριμένα ελαιοραβδιστικά λέγονται και τύπου αχινός ή νιφάδα και είναι τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα. Έχουν μικρό κόστος αγοράς και αθόρυβη λειτουργία, είναι ηλεκτροκίνητα και έχουν την δυνατότητα λειτουργίας με γεννήτρια ή μπαταρία αυτοκινήτου, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευελιξία για την τροφοδοσία τους.

Επιπλέον είναι παλμικά, γεγονός που σημαίνει ότι δεν «πληγώνουν» τα δέντρα, καθώς μόλις βρουν αντίσταση ξεκινούν να πάλλονται, μέχρι ο καρπός να πέσει στο έδαφος. Επίσης διαθέτουν την δυνατότητα προσθήκης επέκτασης για να φτάνετε εύκολα και στα πιο ψηλά, δυσπρόσιτα σημεία.

Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγονται και τα ελαιοραβδιστικά τύπου χτένα, που διατίθενται σε όλες τις εκδόσεις κινητήρα (βενζίνη, ρεύμα, αέρος, μπαταρίας) για να βρείτε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τα ελαιοραβδιστικά τύπου αχινός ή νιφάδα, όμως θέλουν έξτρα προσοχή κατά την χρήση τους καθώς μαζί με τον καρπό μπορεί να ρίχνουν και πολλά κλαδιά ή φύλλα.

Ελαιοραβδιστικά με δόνηση

Γνωστά και ως δονητές ελιάς διαθέτουν τεχνολογία νέου τύπου και είναι εξελιγμένα, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες του χώρου. Αν και το κόστος τους είναι υψηλό, μπορούν να ρίξουν το 90% του καρπού σε λιγότερο από πέντε λεπτά από την πρώτη κιόλας χρήση.

Δεν πληγώνουν καθόλου τα δέντρα, διαθέτουν ειδικά αντικραδασμικά συστήματα, με σκοπό τη προστασία του χρήστη και είναι άνετα στην χρήση για να μην σας κουράζουν καθόλου.

Ωστόσο έχουν υψηλά επίπεδα θορύβου, λόγω του βενζινοκινητήρα και δεν είναι δυνατή η προσθήκη προεκτάσεων. Ως εκ τούτου, η χρήση τους σε υψηλότερα δέντρα είναι δύσκολη.

Ελαιοραβδιστικά εδάφους

Τρεις είναι οι υποκατηγορίες των ελαιοραβδιστικών εδάφους ανάλογα με τους κυλίνδρους που διαθέτουν για την λειτουργία τους: μονκύλινδρα, δικύλινδρα και τρικύλινδρα. Είναι αυτοκινούμενα και έτσι δεν χρειάζονται ιδιαίτερη βοήθεια για να κάνουν την δουλειά.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024