Πρόβλημα στον Παναθηναϊκό με Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός υπέστη κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού ποδιού με αποτέλεσμα την Τετάρτη (8/11) να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να υποβληθεί στην απαραίτητη επέμβαση.

Το χρονικό διάστημα που αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης είναι γύρω στους δύο μήνες με τον Παναθηναϊκό να καλείται να βρει τον άμεσο αντικαταστάτη του καθώς ο Ισπανός φόργουορντ αποτελούσε την πρώτη επιλογή στη θέση του από τον Εργκίν Αταμάν.

Μετά τον Παπαπέτρου, τραυματίστηκε και ο Ισπανός

Πέρα αυτού στα πιτς έχει μείνει και ο Ιωάννης Παπαπέτρου λόγω της επέμβασης που έκανε για να αποκαταστήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο αριστερό γόνατο.  Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τον Εργκίν Αταμάν, με τον Τούρκο προπονητή να χάνει έναν ακόμα παίκτη-κλειδί του Τριφυλλιού, με τον τραυματισμό του Ισπανού φόργουορντ να δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στον έμπειρο τεχνικό.

Μέχρι στιγμής στην Euroleague μετρούσε 4.5 πόντους και 5 ριμπάουντ στα περίπου 23 λεπτά συμμετοχής, ενώ στην Basket League είχε 10.5 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 4 αγώνες.

Γέμισε στα γκαρντ, «άδειασε» στα φόργουορντ

Όλα αυτά την ημέρα που ο Κέντρικ Ναν έφτασε στην Ελλάδα (7/11) για λογαριασμό των πράσινων με σκοπό την ενίσχυση στην θέση των γκαρντ. Ο Αμερικανός στις πρώτες του δηλώσεις μετά την άφιξή του στην Αθήνα ανέφερε:

«Νιώθω υπέροχα. Είχα μια μεγάλη πτήση, είμαι κουρασμένος, αλλά και ενθουσιασμένος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Έχω παίξει με τις μικρές ομάδες των ΗΠΑ εκτός συνόρων και τώρα χαίρομαι που θα αγωνιστώ και πάλι έξω από την Αμερική. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος, με πολύ μεγάλη ιστορία.

Στον κόουτς άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού μου και είπα να το δοκιμάσω. Ο κόουτς θέλει να έρθω και να ηγηθώ της ομάδας, να σκοράρω και να κάνω αυτά που μπορώ. Μπορώ να δώσω σκορ, ηγετικά προσόντα και να κάνω ό,τι χρειαστεί για να κερδίσουμε.

Μπορώ να παίξω και αύριο αν χρειαστεί. Είμαι εδώ και έτοιμος για δράση», συνέχισε δηλώνοντας παρών για το ματς της Παρασκευής με την Άλμπα στο Βερολίνο. Το καλοκαίρι ήταν λίγο περίπλοκα τα πράγματα. Θέλω να τα πάω καλά με τον Παναθηναϊκό και του χρόνου να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Θέλω πρώτα όμως να κερδίσω με τον Παναθηναϊκό».