Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων καλεί τον Μπάιντεν να πιέσει το Ισραήλ να ελευθερώσει την Ταμίμι

ΗΠΑ: Το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων καλεί τον Μπάιντεν να πιέσει το Ισραήλ να ελευθερώσει την Ταμίμι

Το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να πιέσει το Ισραήλ να απελευθερώσει την ακτιβίστρια του παλαιστινιακού αγώνα Αχέντ Ταμίμι.

Το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR) κάλεσε την Ουάσινγκτον να πιέσει την ισραηλινή κυβέρνηση να απελευθερώσει την εξέχουσα 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι.

Η Ταμίμι συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας και ο πατέρας της, Μπασέμ, συνελήφθη επίσης την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της ευρείας εκστρατείας συλλήψεων του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται

«Αν εξέχουσες παλαιστινιακές προσωπικότητες όπως η Αχέντ Ταμίμι και ο πατέρας της δεν είναι ασφαλείς από τις κλιμακούμενες επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης στη Δυτική Όχθη, κανένας Παλαιστίνιος δεν είναι ασφαλής», ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής διευθυντής του CAIR, Έντουαρντ Άχμεντ Μίτσελ.

«Οι ανοιχτά ρατσιστές, ακροδεξιοί υπουργοί του Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι εκτός ελέγχου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση της Αχέντ Ταμίμι και να απαιτήσει τον τερματισμό των κλιμακούμενων επιθέσεων της ισραηλινής κυβέρνησης κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη» συνέχισε ο Μίτσελ.

Ποια είναι η Αχέντ Ταμίμι

Η Αχέντ Ταμίμι είναι Παλαιστίνια από το Ναμπί Σαλίχ, χωριό κοντά στην Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και κόρη του επίσης ακτιβιστή Μπάσεμ αλ-Ταμίμι.

Αποτελεί σύμβολο κατά της ισραηλινής κατοχής. Να σημειωθεί πως όλη η οικογένεια αποτελεί στόχο συλλήψεων, παρενόχλησης και επιθέσεων για περισσότερα από 15 χρόνια.

Σε ηλικία 16 ετών συνελήφθη επειδή χτύπησε ισραηλινό στρατιώτη, ενώ μία ώρα νωρίτερα είχε πυροβολήσει τον ξάδελφο της Μοχάμεντ Ταμίμι με πλαστική σφαίρα στο κεφάλι. Ο Μοχάμεντ μαζί με αυτήν και άλλους διαδηλωτές κατηγορήθηκαν πως πετούσαν πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες.

Το να πετάει κανείς πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες τιμωρείται με 5 χρόνια φυλάκιση.

Δεκατρείς μέρες μετά τη σύλληψή της Ταμίμι, στη μητέρα της και την ξαδέρφη της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βίαιη επίθεση, παρακίνηση τρίτων να συμμετάσχουν σε παράνομες δραστηριότητες και ρίψη λίθων. Αυτές οι κατηγορίες εκδικάζονται σε στρατοδικεία και οι ποινές είναι δρακόντιες.

Το δικαστήριο

Θα είχε καταδικαστεί με την ξαδέρφη και την μητέρα της για πολλά χρόνια σε φυλάκιση αν δεν υπήρχε παγκόσμια κατακραυγή για την σύλληψη ενός 17χρονου κοριτσιού και μελών της οικογένειάς της από στρατιώτες που πυροβόλησαν τον ξάδερφό της. Προφυλακίστηκαν, δικάστηκαν, καταδικάστηκαν και αποφυλακίστηκαν.

Η ποινή τους ήταν 8 μήνες μείον τον χρόνο της προφυλάκισης.

Ο ξάδερφός της στην έρευνα που έγινε κατέθεσε πως δεν τον χτύπησαν στο κεφάλι με πλαστική σφαίρα, αλλά πως «έπεσε από το ποδήλατο». Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα ιατρικά αρχεία και τις καταθέσεις των γιατρών.

Η Αχέντ Ταμίμι στηρίζει την απελευθέρωση της Παλαιστίνης με κάθε τρόπο χωρίς να καταδικάζει καμία επίθεση εναντίον της κατοχής. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συνελήφθη.

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024