Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Τρίτη ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται «βαθιά στην πόλη της Γάζας».
«Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, οι IDF μάχονται στην καρδιά της πόλης της Γάζας. Στην καρδιά της τρομοκρατίας» δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο υποστράτηγος Γιάρολ Φίνκελμαν.
«Συνεχίζουμε την πορεία μας προς τα κέντρα του εχθρού»
«Κάθε μέρα και κάθε ώρα οι δυνάμεις μας σκοτώνουν μαχητές, αποκαλύπτουν σήραγγες και καταστρέφουν όπλα και συνεχίζουν την πορεία τους προς τα κέντρα του εχθρού».
«Πρόκειται για έναν πολύπλοκο και δύσκολο πόλεμο και δυστυχώς έχει κόστος» είπε και πρόσθεσε ότι ο στρατός «δεν θα σιωπήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή μας».
Το Ισραήλ έχει προηγουμένως δηλώσει ότι έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας, όπου ζει περίπου το ένα τρίτο των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, και σύντομα θα επιτεθεί εναντίον της για να εξοντώσει τους μαχητές της Χαμάς που επιτέθηκαν σε ισραηλινές πόλεις στην άλλη πλευρά των συνόρων στις 7 Οκτωβρίου.
«Δεν θα αποκαλύψω πώς ενεργούμε επιχειρησιακά»
Ένας εκπρόσωπος του στρατού, ο Ρίτσαρντ Χεχτ, άφησε να εννοηθεί ότι τα στρατεύματα που περικυκλώνουν τη Γάζα θα μπορούσαν να κάνουν επιδρομές στο εσωτερικό της.
Ερωτηθείς αν έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες επιδρομές, είπε: «Δεν πρόκειται να μιλήσω για το πώς ενεργούμε επιχειρησιακά. Σκέφτεστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.