Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στο ιστορικό υπόστεγο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου , στο Tustin, που γυρίστηκαν τα X-Files, Star Trek και Pearl Harbor.
Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες κλήθηκαν να δώσουν μάχη με την τεράστια πυρκαγιά στο ιστορικό υπόστεγο, με τους αξιωματούχους να φοβούνται πως μπορεί να καταρρεύσει ολόκληρη η κατασκευή.
Μεγάλη μάχη με τις φλόγες για τα ιστορικά υπόστεγα
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο και δίνουν μάχη με τις φλόγες για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.
Τα ιστορικά δίδυμα υπόστεγα χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά στόλων ελικοπτέρων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχουν έκτοτε εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.
«Λόγω της δυναμικής της πυρκαγιάς και του επικείμενου κινδύνου κατάρρευσης, έχουμε καθορίσει ότι η πιο ορθή επιχειρησιακή μέθοδος είναι να επιτρέψουμε την κατάρρευση της κατασκευής, οπότε τα πληρώματα εδάφους θα μπορέσουν να κινηθούν πιο κοντά και να εργαστούν για την κατάσβεση της φωτιάς», σημείωσαν οι αρμόδιες πυροσβεστικές αρχές.
Δύο από τις μεγαλύτερες ξύλινες κατασκευές
Τα υπόστεγα ήταν και εξακολουθούν να είναι δύο από τις μεγαλύτερες ξύλινες κατασκευές που φτιάχτηκαν ποτέ. Η κατασκευή τους ολοκληρώθηκε συγκεκριμένα το 1942.
Μεγαλώνοντας εδώ, παίζοντας σε αυτά τα χωράφια, το να το βλέπεις να τελειώνει έτσι είναι απογοητευτικό
Το 1993, σύμφωνα με την DailyMail, κατατάχθηκαν στη λίστα με τα πιο Ιστορικά Ορόσημα Πολιτικών Μηχανικών του 20ου αιώνα. Τα ιστορικά κτίρια έχουν εμφανιστεί σε μια σειρά από παραγωγές του Χόλιγουντ όπως το Pearl Harbor, το Star Trek και το The X-Files.
«Είναι τραγικό» δήλωσε κάτοικος της περιοχής. «Βρίσκομαι εκεί από τότε που ήταν ενεργή βάση και τα υπόστεγα ήταν πάντα πρότυπο για τον στρατό μας και το παρελθόν μας» δήλωσε η Karen Luchesi στο CBS News.
Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να δουν το τέλος μιας εποχής να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους. «Μεγαλώνοντας εδώ, παίζοντας σε αυτά τα χωράφια, το να το βλέπεις να τελειώνει έτσι είναι απογοητευτικό», δήλωσε ο Nicholas Dominguez.
Εκτός από τις όμορφες αναμνήσεις, ορισμένοι ντόπιοι ανησυχούν για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή. «Είναι τρομακτικό, εννοώ ότι δεν ξέρουμε τι ρύποι υπάρχουν», σημείωσε ο Eric Papacosta.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.