Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Σάλος με πρώην υπάλληλο του υπ. Εξωτερικών να σκίζει αφίσες ομήρων και να φωνάζει Ισραήλ δολοφόνοι

Γαλλία: Σάλος με πρώην υπάλληλο του υπ. Εξωτερικών να σκίζει αφίσες ομήρων και να φωνάζει Ισραήλ δολοφόνοι

Μια πρώην υπάλληλος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών βιντεοσκοπήθηκε στο Παρίσι να σκίζει αφίσες με Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς. Όταν διασταυρώθηκε η ιδιότητά της ξέσπασε σάλος.

Μια πρώην υπάλληλος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών βιντεοσκοπήθηκε στο Παρίσι να σκίζει αφίσες με Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς.

Η Σοφί Πομιέρ, η οποία μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν σύμβουλος εκπαίδευσης στο τμήμα Μέσης Ανατολής του γαλλικού ΥΠΕΞ, φαίνεται στο βίντεο να φωνάζει «Ισραήλ δολοφόνοι» καθώς σκίζει τις αφίσες. Κάτι που ξεσήκωσε μια άνευ προηγουμένου πολιτική θύελλα στην Γαλλία.

Βρέθηκε αντιμέτωπη με αρκετούς περαστικούς, με τους οποίους μπαίνει σε λεκτική διαμάχη

Η Γαλλία έχει πολύ αυστηρά μέτρα ενάντια στις παλαιστινιακές διαδηλώσεις, τις οποίες συχνά θεωρεί διαδηλώσεις υπέρ της Χαμάς. Υπενθυμίζεται πως στις ΗΠΑ και την Ευρωπαίκή Ένωση η Χαμάς αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Γάλλος βουλευτής Εξωτερικού που εγκάλεσε την υπουργό Κολονά

Ο Μεγιέρ Χαμπίμπ εγκάλεσε την υπουργό Εξωτερικών Κολονά για τους λόγους που είχε προσληφθεί η εν λόγω κυρία εξ αρχής. Κάτι που το υπουργείο και η ίδια η υπουργός αποδέχθηκαν.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών

«Μολονότι το πρόσωπο αυτό δεν έχει κάποια σχέση εργασίας με το υπουργείο από το περασμένο καλοκαίρι, θα διενεργηθεί διοικητική έρευνα κατόπιν αιτήματος της υπουργού Κατρίν Κολονά, αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες προσελήφθη», εξήγησε το υπουργείο., γράφει ο Ματιέ Εντουάν, Γάλλος διπλωμάτης που εδρεύει στο Ισραήλ.

Ο Εντουάν αναφέρει σε ένα tweet ότι το ξήλωμα των αφισών, καθώς και τα γαλλικά δημοσιεύματα που συγκρίνουν τη Χαμάς με τη γαλλική Αντίσταση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα μπορούσαν να διωχθούν από τα γαλλικά δικαστήρια.

«Το βίντεο που μεταδόθηκε εκείνη την ημέρα δείχνει μια ευτελή συμπεριφορά και δηλώσεις με βάση τις οποίες αυτό το πρόσωπο κρίνεται εντελώς ακατάλληλο για να διατηρεί την παραμικρή σχέση εργασίας» με το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, το υπουργείο ανέφερε ότι είναι σε γνώση του οι αναρτήσεις της συγκεκριμένης γυναίκας σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες «συνέκρινε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς με τη γαλλική αντίσταση κατά της ναζιστικής κατοχής».

Με τις αφίσες των ομήρων στα χέρια, την στιγμή που τσακώνεται με τους περαστικούς.

Η Κολονά «επαναλαμβάνει ότι το μίσος, ο εξτρεμισμός και η βία είναι εξ ορισμού ασύμβατα με τη συμμετοχή, εμμέσως ή ευθέως, στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της Γαλλίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Σόου Νετανιάχου με χάρτες - Προκλητική ομιλία με αναφορές στη Βίβλο και απειλές κατά Ιράν

Πριν ανέβει στο βήμα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πολλοί διπλωματικοί αντιπρόσωποι αποχώρησαν από την αίθουσα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024