Ισραήλ: Το 38% των παγκόσμιων διαδηλώσεων γίνεται για τον πόλεμο – Το 90% υπέρ των Παλαιστινίων
Το 90% των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλον τον κόσμο για τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς υποστήριζαν την Παλαιστίνη, ενώ συνολικά αντιπροσωπεύουν το 38% των παγκόσμιων κινητοποιήσεων.
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σικάγο έπαιξαν ξύλο με... τις πινακίδες «προσοχή βρεγμένο δάπεδο»
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
- Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων: Πέντε διάσημοι που σιχαίνονται τις γιορτές που αγαπούν όλοι
Ο Οργανισμός Δεδομένων Ενόπλων Συγκρούσεων και Γεγονότων έχει καταγράψει 4.200 διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που σχετίζονται με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και τις επιθέσεις του πρώτου στη Γάζα μεταξύ 7 και 27 Οκτωβρίου («Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη», γράφει το πανό των διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων, στη φωτογραφία του Reuters, επάνω, από το Λονδίνο).
Ο μεγαλύτερος αριθμός διαδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ
Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει το 38% όλων των παγκόσμιων διαδηλώσεων κατά την προαναφερόμενη περίοδο. Το 90% από αυτές, μάλιστα, έγιναν για την υποστήριξη της Παλαιστίνης. Σχεδόν 1.400 πραγματοποιήθηκαν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Σε μεμονωμένη βάση, οι περισσότερες οργανώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες από την Υεμένη, την Τουρκία, το Ιράν και το Μαρόκο.
The latest escalation in the Israel-Palestine conflict has triggered a wave of protests around the world. So far, ACLED has recorded 4,200 demonstrations related to the conflict, accounting for 38% of all demonstrations globally.
New infographic ▶️ https://t.co/JTf1Is67Bn pic.twitter.com/JTB0S2p2yM
— Armed Conflict Location & Event Data Project (@ACLEDINFO) November 7, 2023
«Καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση»
Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) κάλεσαν χθες Τρίτη για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας «χωρίς προϋποθέσεις» προκειμένου να οργανωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια, θέμα «ζωτικής επιτακτικότητας» για τον πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα.
Καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον δεύτερο μήνα του, οι MSF κάνουν λόγο για «καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση» στην περιοχή που υποφέρει από «ολοκληρωτικό πόλεμο», σύμφωνα με τη διευθύντρια της οργάνωσης Κλερ Μαγκόν.
«Ο πληθυσμός είναι εξαντλημένος και οι διασώστες δεν μπορούν να κάνουν ουσιαστικά τίποτα. Απέναντι στην εκατόμβη, μια κατάπαυση του πυρός αποτελεί ζωτική επιτακτικότητα», τόνισε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις