Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: «Καμία κόκκινη γραμμή» απαντά ο Κίρμπι για τους θανάτους αμάχων

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: «Καμία κόκκινη γραμμή» απαντά ο Κίρμπι για τους θανάτους αμάχων

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καμία κόκκινη γραμμή με το Ισραήλ για τους θανάτους αμάχων

Ο πόλεμος στη Γάζα μετρά πλέον πάνω από ένα μήνα, με την διεθνή κοινότητα να ζητούν από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου την άμεση κατάπαυση του πυρός και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Λωρίδα.  Με την σειρά του και ο Τζο Μπάιντεν πρότεινε την Δευτέρα στον Μπενιαμίν Νετανιάχου «τριήμερη κατάπαυση πυρός» στη Γάζα προκειμένου να συμφωνήσει η Χαμάς στην απελευθέρωση περισσότερων ομήρων.

Παρά το αίτημα Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός, έστω και προσωρινή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να στείλει επιπλέον όπλα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δηλώνει πως «Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές με το Ισραήλ» σε ότι αφορά τις δολοφονίες αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές» σχετικά με τις δολοφονίες στη Γάζα

Συγκεκριμένα, όταν ο εκπρόσωπος Τύπου ρωτήθηκε αν «Ισχύει ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου κόκκινες γραμμές σε ότι αφορά το Ισραήλ;», ο ίδιος απάντησε πως «Αυτό εξακολουθεί να ισχύει».

Στην συνέχεια, η δημοσιογράφος εμμένει στην ερώτηση της λέγοντας «Στα τέλη Οκτωβρίου αναφερθήκατε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν χαράζει καμία κόκκινη γραμμή με το Ισραήλ, και δεδομένου ότι ο αριθμός των νεκρών αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας έχει αυξηθεί ήθελα να βεβαιωθώ ότι εξακολουθεί να ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία κόκκινη γραμμή».

Τότε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου απαντά: «Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Είναι επίσης αλήθεια ότι οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται και είναι επίσης αλήθεια ότι οι άμαχοι συνεχίζουν να πεθαίνουν από αυτές τις αεροπορικές επιδρομές.»

Δείτε το βίντεο

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να μεταφέρουν όπλα αξίας 320 εκατ. στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει τη μεταφορά βομβών ακριβείας αξίας 320 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, ενώ από την άλλη ο πρόεδρος Μπάιντεν και ανώτεροι αξιωματούχοι πιέζουν το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων κατά τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Γάζα. Η διοίκηση έστειλε επίσημη ειδοποίηση στις 31 Οκτωβρίου στους ηγέτες του Κογκρέσου για τη σχεδιαζόμενη συμφωνία μεταφοράς των βομβών Spice Family Gliding Bomb Assemblies, ενός τύπου όπλων ακριβείας που εκτοξεύονται από πολεμικά αεροπλάνα, σύμφωνα με την αλληλογραφία που αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Βάσει της συμφωνίας, η κατασκευάστρια εταιρεία όπλων Rafael USA θα μεταφέρει τις βόμβες στην ισραηλινή μητρική της εταιρεία, Rafael Advanced Defense Systems, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την παροχή υποστήριξης, συναρμολόγησης, δοκιμών και άλλης τεχνολογίας που σχετίζεται με τη χρήση των όπλων.

Ακολουθεί μια μεταφορά των ίδιων όπλων αξίας 402 εκατομμυρίων δολαρίων, για την οποία η κυβέρνηση ζήτησε για πρώτη φορά την έγκριση του Κογκρέσου το 2020. Τα όπλα ζητήθηκαν από το Ισραήλ πριν από τις 7 Οκτωβρίου, με μια αρχική, ανεπίσημη κοινοποίηση που στάλθηκε στους ηγέτες του Κογκρέσου νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν τη διαδικασία.

Η σχεδιαζόμενη συμφωνία για τα όπλα έρχεται καθώς ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από τη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στον θύλακα ξεπέρασε τη Δευτέρα τους 10.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024