Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Νεκρός ο υπεύθυνος παραγωγής όπλων της Χαμάς

Πόλεμος στη Γάζα: Νεκρός ο υπεύθυνος παραγωγής όπλων της Χαμάς

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν υποδομές της Χαμάς

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν να επιχειρούν μέσα στην Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ISA και των IDF, ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος σκότωσε τον Mohsen Abu Zina, επικεφαλή του τμήματος κατασκευής όπλων της Χαμάς.

Στο πλαίσιο του ρόλου του, ο Mohsen Abu Zina υπηρέτησε ως ένας από τους κορυφαίους προγραμματιστές όπλων της Χαμάς και ήταν ειδικός στην κατασκευή όπλων και πυραύλων που χρησιμοποιούν οι μαχητές της Χαμάς.

Οι IDF έπληξαν πυρήνες και υποδομές της Χαμάς

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα στρατεύματα των IDF εντόπισαν επίσης έναν πυρήνα που σχεδίαζε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους εναντίον των δυνάμεων. Τα στρατεύματα κατεύθυναν ένα αεροσκάφος που έπληξε τον πυρήνα και σκότωσε αρκετούς μαχητές.

Επιπλέον, τα στρατεύματα των IDF κατεύθυναν ένα αεροσκάφος σε πλήγμα κατά πυρήνα που ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ. Αρκετοί σκοτώθηκαν κατά το χτύπημα.

Δείτε το βίντεο

Στους 10.328 οι νεκροί στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 10.328 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Ο απολογισμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από τον πόλεμο, είχε περάσει τη Δευτέρα, το όριο των 10.000 θανάτων, στην τεράστια πλειονότητά τους άμαχοι.

Μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, 4.237 ήταν παιδιά και 2.741 γυναίκες, όπως ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως σχεδόν 26.000 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Σε ότι αφορά την ισραηλινή πλευρά, οι αρχές της χώρας αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι –κυρίως άμαχοι– την ημέρα της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024