ΥπΑΑΤ: Στη Θεσσαλία ο Λευτέρης Αυγενάκης με ομολόγους του της ΕΕ
Πρόκειται για συνέχεια της επίσκεψης του Επιτρόπου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
Στις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία θα βρεθούν σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 αντιπροσωπεία υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, μετά από πρόσκληση του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη.
Πρόκειται για συνέχεια της επίσκεψης του Επιτρόπου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου.
Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους ομολόγους του υπουργούς: της Βουλγαρίας, Kiril Vatev, της Κύπρου, Πέτρο Ξενοφώντος, της Μάλτας, Anton Refalo και την υφυπουργό της Σλοβενίας, Eva Knez. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι Πρέσβεις της Ισπανίας, Carles Casajuana, της Κροατίας, Aleksandar Sunko,και της Μάλτας, Joseph Cuschieri, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις κυβερνήσεις χωρών που έχουν στείλει αντιπροσωπείες.
Έχει προηγηθεί η επίσκεψη στη Θεσσαλία του Επιτρόπου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι
Η επίσκεψη στη Θεσσαλία ξεκίνησε από τις αγροτικές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από τη θεομηνία.
«Μέσα από τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάξαμε, συμφωνήσαμε στο ότι η καταστροφή που υπέστη ο κάμπος είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, και ως τέτοιο οφείλουμε, συλλογικά, να το αντιμετωπίσουμε! Η παρουσία τους στη Θεσσαλία ενδυναμώνει το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής οικογένειας για την κρίση που περνάει η χώρα μας και την προσπάθεια που καταβάλουμε για την ανάταξή της και τους ευχαριστώ θερμά», τονίζει ο κ. Αυγενάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Χθες, ο Λευτέρης Αυγενάκης δέχτηκε στο γραφείο του τον ομόλογό του από τη Μάλτα, Anton Refalo και τον Πρέσβυ της Μάλτας στην Ελλάδα, Joseph Cuschieri. Συζήτησαν τα πεδία στα οποία υπάρχει δυνατότητα ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών, με την κτηνοτροφία και την αλιεία στη Μεσόγειο να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Κοινός παρονομαστής η κλιματική αλλαγή
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τη Σλοβένα υφυπουργό, Eva Knez, με την οποία συζήτησαν κυρίως για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες με κοινό παρονομαστή την κλιματική κρίση καθώς, αντίστοιχα με την κακοκαιρία Daniel η Σλοβενία αντιμετώπισε, στις αρχές Αυγούστου, ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με έντονες πλημμύρες που προκάλεσαν καταστροφές σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, η Σλοβενία έχει ζητήσει στήριξη από το Γεωργικό Αποθεματικό του 2024.
Στις συναντήσεις αντάλλαξαν απόψεις για πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξουν από κοινού οι μεσογειακές χώρες για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα, στον πρωτογενή τομέα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις