Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ολόκληρη μεραρχία τουλάχιστον 10.000 εφέδρων επιχειρεί στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Ολόκληρη μεραρχία τουλάχιστον 10.000 εφέδρων επιχειρεί στη Λωρίδα της Γάζας

Είναι η πρώτη φορά από τον πόλεμο του Λιβάνου, το 1982, που αναπτύσσεται ολόκληρη μεραρχία σε «εχθρικό έδαφος», σύμφωνα με εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ολόκληρη μεραρχία εφέδρων έχει αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας για τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) στον παλαιστινιακό θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε απόψε εκπρόσωπος των IDF (στη φωτογραφία από τις IDF, επάνω, ισραηλινός στρατιώτης σε κτίριο στη Λωρίδα της Γάζας).

Μια μεραρχία αριθμεί τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, είναι η πρώτη φορά από τον πόλεμο του Λιβάνου, το 1982, που αναπτύσσεται ολόκληρη μεραρχία σε «εχθρικό έδαφος».

Τέσσερις ταξιαρχίες πεζικού και μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων στη Γάζα

Η 252η μεραρχία του ισραηλινού στρατού, η οποία επιχειρεί από το Σάββατο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αποτελείται από τέσσερις ταξιαρχίες πεζικού και μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων.

Το Ισραήλ ορκίστηκε να αφανίσει τη Χαμάς, την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση μαχητών της στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και απήχθησαν περισσότεροι από 240.

Στον αντίποδα, παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 10.569 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι το 40% των θυμάτων είναι παιδιά.

«Καλά αποτελέσματα»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε αργά το βράδυ χθες Τετάρτη στο Αρχηγείο της Κεντρικής Διοίκησης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, με μέλη του υπουργικού Συμβουλίου Πολέμου, τον διευθυντή της Ισραηλινής Αρχής Ασφαλείας, τον διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και επικεφαλής συμβουλίων από την Ιουδαία και τη Σαμάρια.

«Στην αρχή των παρατηρήσεών μου θα ήθελα να επαινέσω τη χερσαία δράση των IDF στη Λωρίδα της Γάζας. Προχωράει καλά και επιτυγχάνει καλά αποτελέσματα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ισραηλινός πρωθυπουργός στους συμμετέχοντες (περισσότερα εδώ).

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024