Μια στο καρφί και μια στο πέταλο για Κασσελάκη η στάση Παππά
Μετά τη χθεσινή δυσαρέσκεια του Νίκου Παππά για το δημοψήφισμα του Στέφανου Κασσελάκη, σήμερα, στην ΚΕ, υπερασπίστηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφήνοντας όμως αιχμές
Αιχμές προς πάσα κατεύθυνση άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στηρίζοντας, όμως, σε καίρια σημεία τον Στέφανο Κασσελάκη.
Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν εκμεταλλεύτηκε τις φθορές της κυβέρνησης Μητσοτάκη λόγω της εσωτερικής του κατάστασης. «Δυστυχώς η τεράστια συμμετοχή μοιάζει τόσο μακριά. Διότι ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως φάνηκε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, εμείς δεν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ο Παππάς εκτιμά πως η κριτική που έγινε στον Κασσελάκη για την ομιλία στον ΣΕΒ είναι καταφανώς πρόφαση»
Υπογράμμισε πως «τα γεγονότα που ακολούθησαν σόκαραν», καθώς, όπως είπε, «δεν έχει υπάρξει προηγούμενο μιας τόσο έντονης και τόσο βιαστικής αμφισβήτησης όχι απλά του προσώπου, αλλά και της διαδικασίας και της ύπαρξης του κόμματος».
Ο Νίκος Παππάς εκτιμά πως η κριτική που έγινε στον Στέφανο Κασσελάκη από τα στελέχη που αποχώρησαν ή διαφωνούν μαζί του για τα περί ομιλίας στον ΣΕΒ, είναι καταφανώς πρόφαση. «Η κατεδαφιστική, αφοριστική και άθλια σε πολλές περιπτώσεις κριτική προηγήθηκε της ομιλίας στο ΣΕΒ», συμπλήρωσε.
«Πότε πρόλαβε να γίνει το κόμμα μας Πέπε Γκρίλο και Τράμπ;»
Αναφερόμενος στην κριτική που πραγματοποίησαν οι Νίκος Φίλης, Πάνος Λάμπρου και τα στελέχη της «Ομπρέλας», ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε «πότε πρόλαβε να γίνει το κόμμα μας Πέπε Γκρίλο και Τράμπ; Είμαστε το κόμμα που έστησε η διαπλοκή για να μοιράσει το ταμείο ανάκαμψης; Τίποτα από αυτά δεν ισχύει και είναι προσβλητικά».
Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, ο Στέφανος Κασσελάκης γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν πήρε λευκή επιταγή. «Πήρε εντολή να ηγηθεί. Πρέπει να του ασκήσει κανείς κριτική; Πρέπει. Μέσα στα όργανα. Και πρέπει να συγκροτηθεί πολιτικό κέντρο με τουλάχιστον εβδομαδιαία λειτουργία, το οποίο και θα υλοποιήσει τον απαιτητικό οδικό χάρτη της εξωστρέφειας μέχρι τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε.
Ταυτόχρονα όμως, ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι «αυτό πρέπει να είναι καθαρό», ρίχνοντας τα βέλη του στον Στέφανο Κασσελάκη. «Κανένας δεν πήρε εντολή κατεδάφισης. Στην προσπάθεια κατεδάφισης θα αντισταθεί το στελεχικό δυναμικό και η βάση», είπε ο Νίκος Παππάς.
«Μια πτυχή της δημόσιας αντιπαράθεσης συμπυκνώνει την ουσία της στρατηγικής διαφωνίας»
Πρόσθεσε πως «αυτοί αφορισμοί, οι χαρακτηρισμοί, οι ανοίκειες επιθέσεις και οι προαναγγελίες για νέο πολιτικό σχηματισμό είναι απολύτως ασύμβατες με την έννοια του μέλους, την εκπροσώπηση του κόμματος στα ΜΜΕ και βεβαίως τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια».
Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι «υπάρχει και μία πτυχή της δημόσιας αντιπαράθεσης η οποία πιστεύω συμπυκνώνει την ουσία της στρατηγικής διαφωνίας. Αυτή αφορά την πορεία μετασχηματισμού του κόμματος σε μία ευρεία αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, με διαδικασίες συμμετοχής και όχι με δομές που καταστέλλουν τη συλλογική βούληση των μελών. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη διαφωνία».
Να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι, ζήτησε ο Νίκος Παππάς
Με βάση αυτή την ανάλυση εκτιμά ότι «εκεί εδράζεται και η σφοδρή κριτική που εξαπολύεται τις τελευταίες μέρες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα».
Καταληκτικά ο Νίκος Παππάς απηύθυνε έκκληση να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι. «Διότι ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και η συγκυρία θα μας φέρει μπροστά στην ευθύνη να συζητήσουμε με ανθρώπους που αυτή τη στιγμή δεν είναι μαζί μας ή και με συντρόφους και συντρόφισσες που διάλεξαν άλλο δρόμο», τόνισε.
Η χθεσινή δυσαρέσκεια του Νίκου Παππά
Ο Νίκος Παππάς χθες, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις με το αίτημα δημοψηφίσματος από πλευράς Κασσελάκη, είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή.
Ήταν μεταξύ των στελεχών που ζητούσαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να σταματήσει η ταλαιπωρία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πόσο μάλλον η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα ζήτημα όπως οι διαγραφές, όταν ειδικά οι τέσσερις είναι ένα βήμα από την οικειοθελή αποχώρηση.
Μεταξύ των στελεχών που εξέφραζαν χθες αυτήν την ανησυχία τους είναι οι κ.κ. Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Ξενογιαννακοπούλου, Φλαμπουράρης και Ραγκούσης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις