Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ισραηλινός παραγωγός της σειράς «Fauda» του Netflix ο 38χρονος Matan Meir, ενώ συμμετείχε σε πολεμική επιχείρηση κατά της παλαιστινιακής ομάδας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Jerusalem Post, ο 38χρονος Matan Meir που υπηρετούσε ως Έφεδρος στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) περιλαμβανόταν στους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στη γραμμή του καθήκοντος στη Γάζα.

Σκοτώθηκε σε σήραγγα παγιδευμένη με εκρηκτικά

Οι Times of Israel ανέφεραν ότι ήταν ένας από τους πέντε στρατιώτες του ισραηλινού στρατού που σκοτώθηκαν σε έκρηξη έξω από μια υπόγεια σήραγγα που είχε παγιδεύσει με εκρηκτικά η Χαμάς. Η θλιβερή είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή την Κυριακή (12/11), ενώ φέρεται να έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή.

O Matan Meir κατά την υπηρεσία του ως Έφεδρος στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF)

Η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στο Χ

Το καστ του «Fauda» εξέφρασε τη βαθιά τος θλίψη: «Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε ότι ένα από τα μέλη της οικογένειάς μας Fauda, ​​ο Matan Meir, σκοτώθηκε σε επιχείρηση στη Γάζα. Ο Matan ήταν αναπόσπαστο μέλος του πληρώματος. Το καστ και το συνεργείο είναι συντετριμμένοι από αυτή την τραγική απώλεια. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Matan και είθε η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη», έγραφε η ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

Fauda – Χάος

Fauda σημαίνει «χάος» στα αραβικά. Αυτή είναι και η ονομασία της σειράς του Netflix που αφορά στο Μεσανατολικό. Είναι ισραηλινής παραγωγής και αναφέρεται στον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστίνης και δεν παρουσιάζει μονομερώς, αλλά και από τις δύο πλευρές. Αποτελείται από πέντε σεζόν και έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερης δραματικής τηλεοπτικής σειράς στην ισραηλινή τηλεόραση το 2015 και το 2017.

Οι πρωταγωνιστές υποδύονται τα μέλη μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ που πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών οργανώσεων. Τραγική ειρωνεία είναι ότι η σύντροφος του πρωταγωνιστή Λίορ Ραζ (που είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα του καθώς θεωρείται ο Ισραηλινός «James Bond», ήταν σωματοφύλακας του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ενώ πλέον πρωταγωνιστεί και σε Αμερικάνικες παραγωγές) είχε δολοφονηθεί από μέλη της παλαιστινιακής Χαμάς.