Οι πέντε βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί
Ακόμα δεν έχουν συμπληρωθεί πέντες μήνες από την ημέρα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών [25 Ιουνίου] και ήδη στο Κοινοβούλιο πέντε βουλευτές είναι ανεξάρτητοι.
Τα απόνερα από το εκρηκτικό διήμερο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν τον χάρτη της Βουλής καθώς στα έδρανα από σήμερα κάθονται πέντε και όχι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές.
Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόλαβε τους -υπό ανεξαρτητοποίηση- Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, δίνοντας εντολή για τη διαγραφή τους από την ΚΟ του κόμματος.
Το πρωί της Δευτέρας (13/11) ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία του γνωστοποιεί τις δύο διαγραφές με το κόμμα της Κουμουνδούρου να αριθμεί πλέον 45 βουλευτές.
3+2
Ο βουλευτής Λάρισας, εκλεγμένος με τους «Σπαρτιάτες», Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε κάνει την αρχή. Στις 3 Σεπτεμβρίου, με επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, έκανε γνωστό ότι έθεσε εαυτόν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών», καταγγέλλοντας τον πρόεδρο Βασίλη Στίγκα για όσα είχε πει περί «Greek Mafia».
Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου, σειρά πήρε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Μιχάλης Χουρδάκης. Η πρόεδρος του κόμματος, Ζωή Κωνστανταντοπούλου έθεσε εκτός της ΚΟ τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη, δίνοντάς του διορία μίας εβδομάδας για να παραδώσει την έδρα του κάτι που δεν έγινε. Η κ. Κωνσταντοπούλου, με την επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής, «οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».
Στις 31 Οκτωβρίου είχαμε το δεύτερο πλήγμα για την ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας. Η μητέρα του Μ. Χουρδάκη, Αρετή Παπαϊωάννου, αποχώρησε από κόμμα καταγγέλλοντας απαξιωτικές συμπεριφορές σε βάρος της. Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης στην επιστολή παραίτησης έγραφε: «Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ- και ορισμένων μελών αυτής- προς το πρόσωπό μου, έπειτα- κυρίως- από την αποπομπή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση».
Ο «μαγικός» αριθμός 10
Στη Βουλή των Ελλήνων, Κοινοβουλευτική Ομάδα σχηματίζεται όταν υπάρχουν τουλάχιστον δέκα βουλευτές, ακόμα και αν αυτοί είναι ανεξάρτητοι. Φυσικά, το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό αλλά, προϋποθέτει και τη μεταξύ τους συμφωνία και με τα υπάρχονται δεδομένα που υπάρχουν σήμερα η ιδιεολογική απόσταση που χωρίζει του «πέντε» είναι τεράστια.
- Αταμάν: «Σκόραρε για δύο παιχνίδια ο Ναν – Συνεχίζουμε να πιστεύουμε και να δουλεύουμε»
- Ζαχάροβα: «Συναίνεση της Δύσης στα εγκλήματα πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου» η δολοφονία Κιρίλοφ
- Ο Ναν διέλυσε Μιλάνο και ρεκόρ (vid)
- Τη Υπερμάχω Στρατηγώ: Όταν η Ειρήνη Παππά και ο Κώστας Χαρδαβέλλας μπήκαν κρυφά στην Αγιά Σοφιά
- Βουλή: Πέρασε από την επιτροπή το νομοσχέδιο για την «αναδιάρθρωση του σιδηροδρομικού τομέα»
- Σπανούλης: Δίνει οντότητα στη Μονακό