Βουλή: Πότε θα συζητηθεί η Εξεταστική Επιτροπή που ζητεί το ΚΚΕ για τα Τέμπη
Την πρόταση για την Εξεταστική Επιτροπή του ΚΚΕ θα στηρίξει η ΝΔ και η Πλεύση Ελευθερίας
Την Τετάρτη στις 10:00 θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όπως αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων.
Η πρόταση του ΚΚΕ αναμένεται να γίνει δεκτή, καθώς αναμένεται να την στηρίξει η ΝΔ και η Πλεύση Ελευθερίας, όπως έχει δηλώσει για το μεν κυβερνών κόμμα ο εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για τη δε Πλεύση Ελευθερίας, η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η Ολομέλεια θα καθορίσει τον χρόνο έναρξης της Εξεταστικής Επιτροπής
Τον χρόνο έναρξης της Εξεταστικής Επιτροπής και λήξης του χρόνου διερεύνησης της υπόθεσης, θα καθορίσει η Ολομέλεια της Βουλής.
Πολιτικό τζαρτζάρισμα Παφίλη-Τζάρκη
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων σημειώθηκε κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΚΚΕ.
Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να αποκάλεσε το ΚΚΕ «δεκανίκι της κυβέρνησης».
Απαντώντας στη Θεοδώρα Τζάκρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως «δεκανίκι της κυβέρνησης είστε εσείς που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της ΝΔ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και δικές σας ευθύνες».
Κατά τη διάρκεια της έντασης παρενέβη και η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας στον Θανάση Παφίλη πως «καλά μην κάνετε έτσι. Δεν σας είπε και 5η φάλαγγα», αναφερόμενη προφανώς στην εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ανέφερε τη φράση «5η φάλαγγα».
- Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα δικαστούν στο Ιράκ ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ρόλου
- Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Άφησαν «φέσι» 260 εκατ. δολαρίων
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης