Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν «μια ομάδα 21 τρομοκρατών» που άνοιξαν πυρ εναντίον τους από την είσοδο του νοσοκομείου Al-Quds στην πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η ομάδα ήταν ενσωματωμένη σε μια ομάδα πολιτών στην είσοδο του νοσοκομείου όταν πυροβόλησε με RPG και φορητά όπλα προς τις ισραηλινές δυνάμεις. Οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά και οβίδες.

Στην απόπειρα ενέδρας συμμετείχαν και άλλοι «τρομοκράτες» που βγήκαν από κτίρια της περιοχής και αργότερα κρύφτηκαν στην περιοχή του νοσοκομείου, λένε οι IDF.

«Το περιστατικό αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της συνεχιζόμενης κατάχρησης από τη Χαμάς των δομών, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, για την πραγματοποίηση επιθέσεων προσθέτουν οι IDF σε ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο στρατός δίνει στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν τους «τρομοκράτες» να τρέχουν με RPG μέσα στο νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός διέγραψε ανάρτηση όπου αποκαλούσε τα ασθενοφόρα και τα νοσοκομεία «νόμιμους στόχους»

Σε ένα tweet που αργότερα διαγράφηκε, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι τα ασθενοφόρα και τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς για τους μαχητές της και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της.

«Αυτό είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τους μετατρέπει σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους», έγραψε ο στρατός.

Ο Dian Buttu, δικηγόρος και πρώην νομικός σύμβουλος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει προβεί στο παρελθόν σε παρόμοιες καταγγελίες, αλλά ποτέ δεν τις απέδειξε.

«Παλαιστίνιοι γιατροί, διεθνείς γιατροί από διεθνείς οργανισμούς, έχουν δηλώσει ότι αυτό δεν έχει χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς και επομένως είναι παράνομο.

»Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο να αποδείξει ότι είναι παράνομο, αλλά ακόμη και αν προσπαθήσει να το κάνει αυτό, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει το Ισραήλ είναι να διαπράξει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων και πρέπει να σταματήσει τώρα», πρόσθεσε.