Την εξαίρεση των ελεύθερων επαγγελματιών των Δήμων τους ζητάνε τρεις Δήμαρχοι
Με παρέμβαση τους στο Υπουργείο Οικονομικών 3 Δήμαρχοι ορεινών δήμων ζητούν την εξαίρεση των ελεύθερων επαγγελματιών στις προτεινόμενες διατάξεις του νέου φορολογικού συστήματος.
Οι Δήμαρχοι Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα και Αγράφων με παρέμβασή τους προς το υπουργείο Οικονομικών και τα πολιτικά κόμματα επισημαίνουν:
«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, στο πλαίσιο ενός «δίκαιου συστήματος φορολόγησης», όπως επεσήμανε προ ημερών, κατά την επίσημη παρουσίασή του, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Στους άξονες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου υπογραμμίζεται πως επιδιώκεται η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα και προβλέπεται ένα πιο ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους επαγγελματίες κατά τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριοποίησής τους, τους ανάπηρους, αλλά και τους κατοίκους μικρών νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων και των οικισμών κάτω των 500 κατοίκων.
«Ζητούμε την εξαίρεση των ελεύθερων επαγγελματιών σε ορεινούς δήμους κάτω 10 χιλιάδων κατοίκων»
Κατά την άποψή μας, σε μία περίοδο που η πολιτεία έχει ορθώς αναβαθμίσει σε πρωταρχική προτεραιότητα την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει καίρια αλλαγή στις προτεινόμενες διατάξεις του νέου φορολογικού συστήματος αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους των ορεινών και απομακρυσμένων Δήμων.
Συγκεκριμένα, προτείνουμε την εξαίρεση από το συγκεκριμένο μέτρο όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στους ορεινούς Δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων, υιοθετώντας στην πράξη την κεντρική κατεύθυνση ειδικής κινητροδότησης από το κράτος προκειμένου να επιτευχθεί όχι μόνο η συγκράτηση του υφιστάμενου πληθυσμού, αλλά και η προσέλκυση νέων ανθρώπων στην απομακρυσμένη ηπειρωτική Ελλάδα.
Εάν η ολική εξαίρεση δεν είναι εφικτή, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ισχύσει σε όλους τους ορεινούς Δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων ό,τι ακριβώς θα προβλεφθεί για τους κατοίκους μικρών νησιών κάτω των 3.100 κατοίκων, με δεδομένο πως η αρχή της ορεινότητας και η αρχή της νησιωτικότητας προστατεύονται συνταγματικά ισότιμα από τις ίδιες διατάξεις.
Επιπροσθέτως, προτείνουμε την παγίωση της μείωσης της ελάχιστης αμοιβής σε επίπεδο 100% για κάθε νεοσύστατη επιχειρηματική δραστηριότητα από τούδε και στο εξής τουλάχιστον για την πρώτη επταετία και την ολική απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για την ίδια χρονική περίοδο, όχι μόνο στα χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους αλλά σε όλα τα χωριά έως 2000 κατοίκους των ορεινών Δήμων.
Θεωρούμε πως οι προτάσεις μας είναι απολύτως ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, δεν αλλοιώνουν τον επιχειρούμενο κοινωνικό χαρακτήρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, δεν μεταβάλλουν δραματικά τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του αρμόδιου Υπουργείου και φυσικά συνδέονται κυριολεκτικά με εθνικούς δημογραφικούς λόγους».
- Χιρόνα – Βαγιαδολίδ 3-0: Επέστρεψαν στις νίκες οι Καταλανοί
- Βερόνα – Μίλαν 0-1: Ο Ρέιντερς έδωσε το τρίποντο στους Ροσονέρι (vid)
- ΟΗΕ: «Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο» λένε διπλωματικές πηγές για την ψηφοφορία για τη Γάζα
- Σάκης Αρναούτογλου: Χριστούγεννα με χιόνια ακόμη και στα 400μ. – Δείτε σε ποιες περιοχές
- Ουκρανία: Κατονομάζει Ρώσο αξιωματικό ως υπεύθυνο για το θάνατηφόρο πλήγμα με θύμα εργαζόμενο του Reuters
- Μαγδεμβούργο: Τι έχει γίνει γνωστό για τον οδηγό του οχήματος