Ο κατηγορούμενος αναμένεται να υποστηρίξει ότι έγινε απόπειρα αρπαγής του όπλου του από τον 17χρονο, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον νεαρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση προστέθηκε στη δικογραφία που θα κατατεθεί στη Δικαιοσύνη. Κατά τον έλεγχο που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο 17χρονος προσπάθησε να αρπάξει το όπλο από τον αστυνομικό.
Με βάση την ιατροδικαστική εξέταση, η βολίδα προκάλεσε αρχικά ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και κατέληξε στην αριστερή τραχηλική χώρα, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 17χρονο Χρήστο.
Για την επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον εννέα ατόμων. Τα άτομα εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση και κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στην επίθεση και προσήχθησαν.
Ένας 20χρονος ημεδαπός συνελήφθη και θα οδηγηθεί με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.
Λίγο μετά τις 21:15, ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στην πορεία για τον θάνατο του 17χρονου, μετά το τέλος της πορείας εισήλθε στο campus του ΑΠΘ και επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται πλησίον της Σχολής Θετικών Επιστημών με πέτρες και πυρσούς.
Άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά πέταξαν βόμβες μολότοφ, πυρσούς και πέτρες στη στατική διμοιρία των ΜΑΤ, με αυτούς να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά.
Επεισόδια ξέσπασαν χθες και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, όπου δεκάδες Ρομά άναψαν φωτιές σε κάδους και πετούν αντικείμενα σε αστυνομικούς. Παράλληλα, επιθέσεις με πέτρες εναντίον αστυνομικών σημειώθηκαν και στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου, στο Μενίδι.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.