Hλιούπολη: Η Ζωοφιλική Ένωση ζητά φιλοξενία για σκυλάκι με λεϊσμανίαση
Η Βέρα είναι μια σκυλίτσα που ήταν παρατημένη και δεμένη για 14 μήνες σε μια ταράτσα, όπου και προσβλήθηκε από λεϊσμανίαση. Ο άνθρωπός της την πήγε για ευθανασία και η ζωοφιλική αποφάσισε να παλέψει.
Η Βέρα είναι ένα αποστεωμένο σκυλάκι 14 μηνών που έχει προσβληθεί από λεϊσμανίαση. Αντιμετωπίζει όλες εκείνες τις παρενέργειες της ασθένειάς της.
Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης εξέδωσε μια ανακοίνωση σε πολύ αυστηρό τόνο για τον πρώην πλέον ιδιοκτήτη της για την πιο συνηθισμένη μρφή παθητικής κακοποίησης, το δέσιμο και την αποκοινωνικοποίηση ζώων συντροφιάς.
Βέβαια όπως θα δείτε στην ανακοίνωση δεν επικεντρώνουν στο ποιόν του πρώην ιδιοκτήτη (κυνηγός), αλλά στο επείγον της φροντίδας της
Η υιοθεσία είναι σημαντική για την καλή ψυχολογία της Βέρας. Η ασθένεια δεν γιατρεύεται αλλά με την κατάλληλη θεραπεία, μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ακολουθεί η ιστορία της.
Η ιστορία της Βέρας – Πιο ελληνική και από ούζο με μεζέ
«Χρειαζόμαστε άμεσα ένα σπίτι φιλοξενίας στην Ηλιούπολη ή σε κοντινό μας Δήμο γιατί δεν τρώει. Το κλουβί δεν αποτελεί χώρο διαχείρισης τόσο σοβαρών περιστατικών που έχουν ανάγκη πιο εντατικής φροντίδας αλλά και καλής ψυχολογίας».
Τα έξοδα και ότι χρειάζεται θα τα παρέχουμε εμείς. Για τη Βέρα…
Κυνηγός την είχε, αλλά σήμερα δεν θα μιλήσουμε για τους κακούς κυνηγούς, ούτε για την κοκκινοσκουφίτσα και γενικά από εμάς τέρμα τα παραμύθια με αυτά που συμβαίνουν σε αυτή την ας την πούμε προσωρινά χώρα. Θα μιλήσουμε για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που την έβλεπαν 14 μήνες δεμένη στην ταράτσα με μόνη συντροφιά τον βασανιστικό ήχο για τα αυτιά οποιουδήποτε πλάσματος της μεταλλικής κουδούνας στον λαιμό.
Θα μιλήσουμε για αυτούς που την έβλεπαν να βγαίνει από το κολαστήριο σπίτι της αποστεωμένη και δεν είπαν κουβέντα σε κανέναν γιατί είναι νοικοκυραίοι αυτοί και φοβούνται και για τα παιδιά τους λες και οι άλλοι δεν έχουν νοικοκυριά, ούτε παιδιά έχουν, ή και που τα έχουν δεν τα αγαπούν τόσο μάλλον.
Πρώτη φορά πάτησε το πόδι της στο κτηνιατρείο με τον κακοποιητή της κι αυτή για να ζητηθεί η ευθανασία της, κάτι το οποίο να σημειώσουμε ότι επιτρέπει ο υπέροχος νόμος – 4830, ΦΕΚ 169/18-9-2021) άρθρο 27 «Οι δεσποζόμενοι σκύλοι, οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με τη νόσο της λεϊσμανίασης (Leishmania spp) από τον κτηνίατρο, ύστερα από εργαστηριακές εξετάσεις και η κατάσταση της υγείας τους είναι μη αναστρέψιμη, υπόκεινται σε ευθανασία».
Άρα να του κάνεις καταγγελία για το αίτημα της ευθανασίας δεν μπορείς, να αποδείξεις ότι η κατάσταση της είναι αναστρέψιμη δεν μπορείς, να τον καταγγείλεις για κακοποίηση χωρίς τις καταθέσεις μαρτύρων δεν μπορείς.
Στο δια ταύτα… Θηλυκός Σέρβικος Ιχνηλάτης, 14 μηνών, 1/800 λεϊσμανίαση, κόκκαλα και πέτσα. Εμείς έχουμε άλλα σχέδια για τη μικρή. Η κτηνίατρος Β.Σ. θα αναλάβει το σύνολο των εξόδων της θεραπείας της και εμείς μαζί σας τα υπόλοιπα.
Για τη Βέρα…
Λεϊσμανίαση – Θεραπεία
Η κτηνίατρος Μαρκέλλα Χασιώτη έχει στην επαγγελματική της σελίδα, τα πρώτα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε εφόσον αποφασίσετε να φιλοξενήσετε τη Βέρα, για να γνωρίζετε τις ανάγκες σκυλιών με λεϊσμανίαση. Βέβαια όπως σε κάθε τι, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και εφόσον ο νέος φροντιστής της Βέρας μπορεί να ανταποκριθεί στην θεραπεία της, ας επικοινωνήσει με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης για τις ειδικές πληροφορίες.
«Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της εξέτασης αίματος είναι θετικό, η θεραπεία θα πρέπει να είναι άμεση και έγκαιρη. Διαφορετικά και, χωρίς θεραπευτική αγωγή, ο σκύλος αργά ή γρήγορα θα καταλήξει.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει οριστική θεραπεία. Η θεραπεία μειώνει τη σοβαρότητα της νόσου, όμως δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί εντελώς. Ο σκύλος παραμένει για πάντα φορέας της νόσου. Όσο νωρίτερα, βέβαια, ξεκινήσει η θεραπεία, είναι φυσικά καλύτερα, γιατί η νόσος δεν έχει προχωρήσει τόσο και το ζώο έχει ακόμα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να ανταποκριθεί στη φαρμακευτική αγωγή που θα του δοθεί – για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη διάγνωση της νόσου.
Η αντιμετώπιση για τη νόσο επιτυγχάνεται μέσα από θεραπευτικές πρακτικές, οι οποίες περιλαμβάνουν ενέσιμη ή διά στόματος φαρμακευτική αγωγή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η θεραπεία, γενικά, περιλαμβάνει τη χορήγηση αλλοπουρινόλης από το στόμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και τη χορήγηση μιλτεφοσίνης, η οποία κυκλοφορεί σε μορφή σιροπιού για ένα μήνα. Μία άλλη εξίσου αποτελεσματική μέθοδος για την εξάλειψη των συμπτωμάτων είναι ο συνδυασμός καθημερινής χορήγησης αντιμονιούχου μεγλουμίνης (ενέσιμα) σε συνδυασμό με χορήγηση αλλοπουρινόλης (διά στόματος). Η διάρκεια της θεραπείας και το ακριβές δοσολογικό σχήμα εξαρτάται από το κάθε περιστατικό και είναι κάτι που το αποφασίζει ο κτηνίατρος κατά περίπτωση.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, ο κτηνίατρος θα πρέπει να επιβλέπει τακτικά την πορεία του σκύλου. Τις πρώτες εβδομάδες, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργία των νεφρών, καθώς πρόκειται για χορήγηση ισχυρών φαρμάκων. Επομένως, είναι απαραίτητο να διενεργούνται εργαστηριακές εξετάσεις-αιματολογικές και βιοχημικές- ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Δυστυχώς, η εξάλειψη του παρασίτου είναι αδύνατο να επιτευχθεί- ο σκύλος θα παραμείνει για πάντα φορέας του παρασίτου. Παρόλα αυτά, η μείωση ή ο μηδενισμός των συμπτωμάτων είναι αρκετά και εξίσου σημαντικά, προκειμένου να μπορέσει ο σκύλος να έχει μία μακρά και καλή ποιότητα ζωής».
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη