Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Απόλαυσε τώρα τη σειρά για την οποία μιλάνε όλοι και ταξίδεψε στο γαλαξία της σύγχρονης ελληνικής μυθοπλασίας

Απόλαυσε τώρα τη σειρά για την οποία μιλάνε όλοι και ταξίδεψε στο γαλαξία της σύγχρονης ελληνικής μυθοπλασίας

Στο κινηματογραφικό σύμπαν του βραβευμένου Βασίλη Κεκάτου, με φόντο την ελληνική επαρχιακή κοινωνία από την οποία τα νιάτα ονειρεύονται να δραπετεύσουν.

Από τον Νοέμβριο και κάθε Πέμπτη προβάλλεται, στο MEGA, η πολυαναμενόμενη σειρά «Milky Way», του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών Βασίλη Κεκάτου (θυμίζουμε ότι πρόκειται για την ελληνογαλλική ταινία μικρού μήκους «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», 2019). Αμέσως μετά την προβολή αυτή ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να την απολαύσει αποκλειστικά on demand στο Vodafone TV.

Τι θα δούμε: Η ιστορία δυο παιδιών στην ανατολή της ενηλικίωσης θα συγκινήσει όλους εμάς γιατί όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις κλειστές κοινωνίες, ανεξάρτητα από το που μας έτυχε η ζωή να μεγαλώσουμε. Η 17χρονη τελειόφοιτη Λυκείου Μαρία ονειρεύεται να ζήσει στην πρωτεύουσα ως χορεύτρια, μακριά από το στενό περιβάλλον της απόμακρης ορεινής πόλης που ζει. Το όνειρο όμως αυτό θα κοπεί απότομα, όταν θα μείνει έγκυος από τον Τάσο, που δεν έχει τολμήσει ποτέ να σκεφτεί να εγκαταλείψει τον μικρόκοσμό τους. Πόσο θα αντέξει η ηρωίδα μας την πίεση του περιβάλλοντός της με τα νέα δεδομένα; Σανίδα σωτηρίας ο Τζο που έχει έρθει από την Αθήνα και που της δείχνει όλες τις άλλες επιλογές που έχει στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Μαζί της η κοριτσοπαρέα που με ταβάνι τον ουρανό, ταξιδεύει μακριά και ονειρεύεται καταστάσεις με μπόλικο χρώμα και ρυθμό.

Σε αυτό το ταξίδι ξεδιπλώνονται πολλά και σύνθετα ζητήματα της νέας γενιάς που πρέπει να διαχειριστεί το συντηρητισμό μίας κλειστής κοινωνίας, το σεξ και τη σεξουαλικότητα όπως αυτή εκφράζεται με διάφορους τρόπους, τα ναρκωτικά και τα κάθε είδους ταμπού και στερεότυπα που επιμένουν ακόμα και σήμερα να ταλαιπωρούν. Ο Βασίλης Κεκάτος, παιδί ο ίδιος που μεγάλωσε μακριά από την πρωτεύουσα, υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του «Milky Way», με μία μοναδική ευαισθησία στην προσέγγιση και έναν ρεαλισμό που θα ενοχλήσει τα όποια συντηρητικά αντανακλαστικά.

Το Αθηναϊκό Όνειρο όπως το ζουν οι πολυδιάστατοι χαρακτήρες του Milky Way συγκινεί και η πραγματικότητα όπως εύστοχα την παρουσιάζει ο Κεκάτος, σε πολλά σημεία συγκλονίζει, χωρίς το δράμα και τις συγκλονιστικές ανατροπές που μας έχουν συνηθίσει τα περισσότερα πλέον τηλεοπτικά δράματα. Για αυτό αυτή η σειρά δεν μοιάζει με καμία από όσες έχουμε δει και βλέπουμε στην ελληνική τηλεόραση. Η προσέγγιση άλλωστε του δημιουργού είναι κινηματογραφική και φαίνεται γιατί έχει την αίσθηση και την αισθητική μίας ταινίας που απλά βγαίνει σε μέρη.

Η σειρά θα ταξιδέψει και εκτός ελληνικών συνόρων, με τη Foss Productions, μετά και την επιτυχημένη πρεμιέρα του «Milky Way» στο φεστιβάλ Series Mania της Γαλλίας, να συνάπτει συμφωνία με την Fifth Season, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής και διανομής περιεχομένου, για τη διεθνή διάθεση και διανομή της σειράς σε όλο τον κόσμο.

Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Ακύλλας Καραζήσης, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Πρόδρομος Τσινικόρης, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

THE ARCHITECT, με την υπογραφή του Viaplay

Μένοντας σε ευρωπαϊκά εδάφη, ανεβαίνουμε προς Βορρά και παίρνουμε μία καλή γεύση από το όμορφο Όσλο. Η βραβευμένη στο φεστιβάλ Βερολίνου νορβηγική σειρά «The Architect» του Viaplay, είναι ο τρόπος για να πάρετε μία καλή γεύση από σκανδιναβική αισθητική. Η ιστορία και ο τρόπος παρουσίασης ενός κοντινού και ολίγον σκοτεινού μέλλοντος θυμίζουν λίγο τον Μαύρο Καθρέπτη (Black Mirror, 2011: βρετανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας) αλλά η ουσία είναι εντελώς διαφορετική, καθότι δεν εστιάζει στις συνέπειες των προηγμένων νέων τεχνολογιών αλλά εξερευνεί βαθύτερα θέματα κοινωνικών δομών και ανισορροπιών.

Το «Arkitekten» λοιπόν είναι η ιστορία ενός έργου για την ανέγερση χίλιων διαμερισμάτων στο Όσλο που δημοπρατείται. Κεντρική ηρωίδα η αρχιτέκτονας Τζούλι που έχει μία ιδέα που μπορεί να της αλλάξει τη ζωή: να μετατρέψει τους άδειους υπόγειους χώρους στάθμευσης σε κατοικίες.

Μια κατάμαυρη σάτιρα του σκηνοθέτη Kerren Lumer-Klabbers σε σενάριο Nora Landsrød και Kristian Kilde που μπορείτε να την απολαύσετε αποκλειστικά στο Vodafone TV!

Φέτος, το Vodafone TV αποτελεί την κορυφαία σου επιλογή για ψυχαγωγία στο σπίτι, με περισσότερες από 10.000 ώρες On Demand περιεχομένου.

25+ δημοφιλή διεθνή κανάλια με ιστορικά επιτυχημένες αλλά και νέες εκπομπές, ο καλύτερος κατάλογος παιδικών προγραμμάτων και καναλιών για όλες τις ηλικίες, πρόσφατες και αγαπημένες blockbuster ταινίες από την Warner Bros, αποκλειστικό περιεχόμενο από την ΗΒΟ και την Viaplay, πρόσβαση σε όλες τις σειρές και ταινίες του Disney+ και γενικά τη μεγαλύτερη ποικιλία σε σειρές που έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία στις μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Με ένα κλικ ΕΔΩ.

 

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024