Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Εμμανουήλ: «Να μετασχηματίσουμε το Δήμο Πολυγύρου σε έναν δήμο σύγχρονο»

Γιώργος Εμμανουήλ: «Να μετασχηματίσουμε το Δήμο Πολυγύρου σε έναν δήμο σύγχρονο»

Ο νέος Δήμαρχος Πολυγύρου δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας στο Δήμο.

Τον μετασχηματισμό του δήμου Πολυγύρου σε έναν δήμο σύγχρονο, «έξυπνο», λειτουργικό, συμμετοχικό με επίκεντρο τον άνθρωπο, και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον προκρίνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Εμμανουήλ.

Τι σηματοδοτεί η νίκη για το «Σχέδιο 952»;

Το ΣΧΕΔΙΟ952 δημιουργήθηκε από μια μικρή αρχικά ομάδα ανθρώπων, που με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας για τον τόπο μας, οραματιστήκαμε έναν Δήμο σύγχρονο που θα λειτουργεί με διαφάνεια και συμμετοχικότητα, έχοντας στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία και τη βελτίωση της ζωής όλων των δημοτών που ζουν και στα 952 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Δήμου μας.

Η ομάδα αυτή, παρόλες τις αντιξοότητες, διευρύνθηκε από πολλούς ακόμα αξιόλογους ανθρώπους από όλα τα στρώματα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Διατήρησε και διατηρεί από την αρχή της σύστασής της την ανεξαρτησία της, έξω από επίπλαστους διαχωρισμούς, κομματικές ταμπέλες, ιδεοληπτικές εμμονές, μακριά από ιδιοτελή συμφέροντα, κι αυτό πιστεύω πως είναι και το πιο ηχηρό μήνυμα που έδωσαν οι συνδημότες μας.

Η έλλειψη σχεδιασμού και οράματος σε συνδυασμό με τον προσωποκεντρικό τρόπο διοίκησης της απερχόμενης δημοτικής αρχής, μας οδήγησαν σε ένα τέλμα μετριότητας και αδράνειας. Ο τόπος χρειαζόταν αλλαγή σελίδας, και αυτή δεν μπορούσε να προκύψει από «επαγγελματίες» πολιτικούς που διοικούσαν το Δήμο.

Αυτή την αλλαγή σελίδας σηματοδοτεί η νίκη της ομάδας του ΣΧΕΔΙΟΥ 952. Υποσχόμαστε, λοιπόν, σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδημότες μας πως θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Να μετασχηματίσουμε το Δήμο Πολυγύρου σε έναν δήμο σύγχρονο, «έξυπνο», λειτουργικό, συμμετοχικό με επίκεντρο τον άνθρωπο, και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον του τόπου που ζούμε και αγαπάμε.

Με τον πολίτη στο επίκεντρο

Με ποια θέματα θα συνδέσετε τις πρώτες ημέρες της διοίκησής σας;

Ο επανασχεδιασμός των υπηρεσιών του Δήμου, με βασικό στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του κάθε πολίτη αλλά και ο ορθολογικός επαναπροσδιορισμός της διοικητικής δομής του Δήμου Πολυγύρου, συνιστά μείζονος σημασίας θέμα. Ήδη ξεκινήσαμε να μελετάμε τη διοικητική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου και ώστε μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλα τα προβλήματα των συνδημοτών μας που συσσωρευτήκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Θα επιδιώξετε στενότερη συνεργασία με το κεντρικό κράτος;

Σαφέστατα είναι στις προθέσεις μας να συνεργαστούμε στενά με την κεντρική διοίκηση, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός, η καθημερινή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολίτων. Πιστεύουμε στην ανεξαρτησία και την οικονομική αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για να γίνει όμως πιο εύκολο το εγχείρημά μας, θα πρέπει να έχουμε συμπαραστάτη το κεντρικό κράτος, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως παρέχοντάς μας όλα εκείνα τα εργαλεία, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο, διαφανή, λειτουργικό και βιώσιμο Δήμο που θα αποτελεί ένα ακόμη γρανάζι στη μηχανή για την ανάπτυξη της χώρας μας και την ευημερία των πολιτών.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024