Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία – Χριστίνα Αβέρωφ:«Οι δημότες του Μετσόβου αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία πρώτη φορά σε μια γυναίκα»

Μαρία – Χριστίνα Αβέρωφ:«Οι δημότες του Μετσόβου αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία πρώτη φορά σε μια γυναίκα»

Η νέα δήμαρχος Μετσόβου, μίλησε για την επόμενη μέρα του Δήμου Μετσόβου.

Όταν πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο, πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν πως ακολουθεί τα…αυτοδιοικητικά βήματα της οικογένειας – πατέρας της είναι ο πρώην δήμαρχος Μετσόβου και τέως ευρωβουλευτή, Ιωάννης Αβέρωφ. Η εκλογή της από την πρώτη Κυριακή έσπασε την παράδοση που θέλει τα ηνία του δήμου Μετσόβου να κρατούν μόνο άνδρες. «Οι δημότες του Δήμου Μετσόβου αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία για πρώτη φορά σε μια γυναίκα. Πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά», εξηγεί στο CityHub η νέα δήμαρχος Μετσόβου, Μαρία – Χριστίνα Αβέρωφ.

Εκλογή από την πρώτη Κυριακή. Τι σηματοδοτεί αυτή η νίκη;

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου οι κάτοικοι του Δήμου Μετσόβου αποφάσισαν ότι τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας πρέπει να λυθούν με καλύτερη οργάνωση, διαφορετική προσέγγιση και με νέα μοντέλα ανάπτυξης. Εμπιστεύτηκαν την παράταξη Μαζί Ψηλά, πίστεψαν στο όραμα μας και τώρα εμείς πρέπει με πολλή δουλειά και αφοσίωση να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες. Η χαρά της εκλογής είναι μεγάλη αλλά το αίσθημα ευθύνης είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Πρώτη φορά γυναίκα Δήμαρχος

Είστε η μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην Ήπειρο. Τι πρέπει να γίνει για να δούμε περισσότερες γυναίκες στο τιμόνι των δήμων;

Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας χώρος ανδροκρατούμενος. Ιδιαίτερα στην Περιφέρεια. Οι λόγοι, ιστορικά και παραδοσιακά, πολλοί. Στην Ήπειρο οι 17 στους 18 εκλεγμένους Δημάρχους είναι άντρες.

Αν και πιστεύω ότι η εκλογή ή μη των υποψηφίων Δημάρχων κρίνεται κατά βάση από το πρόγραμμα, την πειθώ και την προσδοκία που δημιουργούν στους συνδημότες τους και δεν έχει να κάνει με το φύλο, εντούτοις το πόσο λίγες είναι οι γυναίκες στο τιμόνι των Δήμων είναι εντυπωσιακό.

Οι δημότες του Δήμου Μετσόβου αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία για πρώτη φορά σε μια γυναίκα. Πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά. Στο μέλλον φαντάζομαι θα υπάρξουν κι άλλες. Ιδιαίτερα αν οι θητείες των γυναικών Δημάρχων αποδειχτούν επιτυχημένες.

Ποια είναι τα θέματα που θα θέσετε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου;

Σκοπός μας είναι ευθύς εξ αρχής να σηκώσουμε τα μανίκια και να πιάσουμε δουλειά. Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα περιοριστούμε στα τυπικά. Θα κάνουμε μια συνοπτική παρουσίαση και ανάλυση του προγράμματός μας και μια ανοιχτή και ουσιαστική συζήτηση επ αυτού. Θα καθορίσουμε τους στρατηγικούς μας στόχους και θα καταμερίσουμε τους τομείς ευθύνης και τις αρμοδιότητες του καθενός. Επίσης θα θέσουμε το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής καθώς και τον τρόπο συνεργασίας με τα Συμβούλια των 11 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Μετσόβου, ώστε όσο το δυνατόν πιο άμεσα και αποτελεσματικά να μπορούμε να προχωρήσουμε στην επίλυση των κατά προτεραιότητα προβλημάτων που ήδη έχουμε καταγράψει, αξιολογήσει και ιεραρχήσει.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024