Ναυτικοί προσπάθησαν να διώξουν όρκες που περικύκλωσαν τη βάρκα τους με… heavy metal
Υποτίθεται ότι η heavy metal βοηθάει στην αποτροπή των επιθέσεων από όρκες – Ισχύει όντως;
Σε μια… παράδοξη τακτική κατέφυγαν ναυτικοί στα Στενά του Γιβραλτάρ όταν όρκες περικύκλωσαν τη βάρκα τους. Τι έκαναν; Τους έβαλαν να ακούσουν… heavy metal!
Καθώς οι επιθέσεις από όρκες σε σκάφη στην Πορτογαλία και την Ισπανία, οι συμβουλές για την αποτροπή τους «δίνουν και παίρνουν». Μια από αυτές είναι και η heavy metal.
Βέβαια, οι ειδικοί δεν φαίνεται να συμφωνούν με αυτήν την τακτική και μάλιστα προειδοποιούν ότι μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.
Η «Metal for Orcas» που… δεν δούλεψε
Ο καπετάνιος του σκάφους, Φλοριάν Ρατς, μίλησε στους New York Times για το πώς το πλήρωμα έπαιξε μια λίστα αναπαραγωγής με τον τίτλο «Metal for Orcas» (μέταλ για τις όρκες), ελπίζοντας ότι θα κατάφερναν να διώξουν τις φάλαινες.
Οι όρκες πήγαν προς το πηδάλιο του σκάφους, καθιστώντας αδύνατη την οδήγηση
Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Οι όρκες πήγαν προς το πηδάλιο, καθιστώντας αδύνατη την οδήγηση. Ευτυχώς, τα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν και οι ισπανικές αρχές ρυμούλκησαν το καταμαράν πίσω στην ακτή.
Γιατί η heavy metal μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ
Η χρήση δυνατής μουσικής ως προσπάθεια αποτροπής των επιθέσεων μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να βλάψει τόσο τις όρκες όσο και άλλες θαλάσσιες μορφές ζωής, λέει στο Business Insider ο Άντριου Τράιτς, διευθυντής της ερευνητικής μονάδας θαλάσσιων θηλαστικών στο Πανεπιστήμιο British Columbia.
«Αρχικά, η αναπαραγωγή δυνατών ήχων κάτω από το νερό μπορεί να καλύπτει προσωρινά τους χαρακτηριστικούς ήχους των ιστιοφόρων – αλλά τελικά, οι φάλαινες θα το καταλάβουν και θα το χρησιμοποιήσουν για να εντοπίσουν ευκολότερα τα σκάφη από τα οποία ακούγεται η μουσική» εξηγεί ο ειδικός.
Η μουσική που θα ήταν αρκετά δυνατή ώστε να κάνει απλά τις όρκες να γυρίσουν πίσω θα ήταν τόσο δυνατή που θα προκαλούσε πόνο και πιθανότατα θα έβλαπτε την ακοή τους – για να μην αναφέρουμε ότι θα προκαλούσε προβλήματα σε άλλα θαλάσσια πλάσματα.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη μουσική κάτω από το νερό, οποιουδήποτε είδους, είναι ότι τελικά απλώς προσθέτει περισσότερη ηχορύπανση στον ωκεανό, η οποία μπορεί να έχει επιζήμιες επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή» προσθέτει.
- Το πακέτο ανταλλαγής που θα μπορούσε να στείλει τον Αντετοκούνμπο στο Μαϊάμι – Τι αποκαλύπτουν στις ΗΠΑ
- Πετράλωνα: 15χρονος γρονθοκόπησε 14χρονο έξω από γυμνάσιο για να του πάρει το πατίνι
- Αγροτικά προϊόντα: Στα «κόκκινα» το ισοζύγιο μετά από 3 χρόνια [πίνακες]
- Ντένζελ Ουάσινγκτον: Η «άβολη» στιγμή με τον βασιλιά Κάρολο στην πρεμιέρα του «Gladiator II»
- Πλημμύρες: Καμπανάκι Χαρδαλιά για τον Κηφισό – «Ο τελευταίος καθαρισμός έγινε το 2002»
- Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη δοκιμασία στην Μπολόνια