Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς για τα βίντεο του Ισραήλ με ομήρους στο Αλ Σίφα – «Είναι ψευδή και παραπλανητικά»

Χαμάς για τα βίντεο του Ισραήλ με ομήρους στο Αλ Σίφα – «Είναι ψευδή και παραπλανητικά»

Η Χαμάς αντέδρασε στη δημοσιοποίηση βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που δημοσίευσαν οι IDF και όπως ισχυρίστηκαν δείχνει δύο ομήρους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις 7 Οκρωβρίου.

Ψευδή και παραπλανητικά χαρακτηρίζει η Χαμάς τα βίντεο που δημοσίευσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) από το Αλ Σίφα και στα οποία υποστηρίζουν ότι η παλαιστινιακή οργάνωση μετέφερε ομήρους μετά την επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, η Χαμάς αντέδρασε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που όπως ισχυρίστηκαν οι IDF, δείχνει δύο ομήρους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στις 7 Οκτωβρίου.

«Πρόκειται για ντοκουμέντα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα από την ημέρα της σφαγής, 7 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 10:42 π.μ. και 11:01 π.μ.»

«Οι δηλώσεις του στρατού κατοχής σχετικά με τη χρήση του νοσοκομείου Αλ Σίφα  για την κράτηση σιωνιστών αιχμαλώτων είναι παραπλανητικές και ψευδείς. Οι δηλώσεις της κατοχής έχουν στόχο να καλύψουν τις αποτυχίες της τόσο στην ασφάλεια όσο και στρατιωτικά», ανέφερε η παλαιστινιακή οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα κλιπ από μία κάμερα ασφαλείας να δείχνει ένα άτομο να μεταφέρεται με φορείο περικυκλωμένος από πολλούς άνδρες, τουλάχιστον τέσσερις εκ των οποίων οπλοφορούν. Σε άλλο κλιπ από άλλη κάμερα ασφαλείας φαίνεται ένας άνθρωπος αντιστέκεται καθώς σπρώχνεται σε έναν διάδρομο.

Η ανάρτηση των IDF

«Πρόκειται για ντοκουμέντα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα από την ημέρα της σφαγής, 7 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 10:42 π.μ. και 11:01 π.μ., όπου οι όμηροι, ένας πολίτης από το Νεπάλ και ένας πολίτης από την Ταϊλάνδη, που είχαν απαχθεί από το ισραηλινό έδαφος φαίνονται περικυκλωμένοι από ένοπλους τρομοκράτες της Χαμάς. Ο ένας από τους ομήρους είναι τραυματισμένος και μεταφέρεται σε νοσοκομειακό κρεβάτι και ο άλλος περπατάει», αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Χ που συνοδεύεται από βίντεο οι IDF.

«Αυτά τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χρησιμοποίησε ως τρομοκρατική υποδομή το νοσοκομειακό σύμπλεγμα Αλ Σίφα την ημέρα της σφαγής», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο ισραηλινός στρατός», προσθέτει.

Σε απογευματινή συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε ότι οι δύο τραυματίες όμηροι μεταφέρθηκαν αργότερα από τη Χαμάς σε κρησφύγετα και ότι ο Ερυθρός Σταυρός δεν μπόρεσε να τους επισκεφθεί. Επίσης είπε ότι οι τοποθεσίες τους είναι προς το παρόν άγνωστες.

Ούτε οι IDF ούτε ο Χαγκάρι κατονόμασαν τους ομήρους.


Ακόμα οι IDF κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έδειξαν φωτογραφίες με κλεμμένα οχήματά τους, που χρησιμοποιήθηκαν για να επιστρέψουν οι μαχητές της Χαμάς μετά την επίθεση, αλλά και αυτοκίνητα να έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο, τα οποία σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ χρησιμοποίησε η παλαιστινιακή οργάνωση για την επίθεση.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024