Ελεύθεροι αστυνομικός και επιχειρηματίας μετά τις απολογίες τους για την απάτη δανειοληπτών
Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώ τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά το τέλος της απολογίας τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 53χρονος επιχειρηματίας και ο 34χρονος αστυνομικός, οι οποίοι κατά το κατηγορητήριο φέρονται ότι εξαπατούσαν οφειλέτες και δανειολήπτες.
Οι πράξεις που κατά περίπτωση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη αφορά αδικήματα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.
Αρνήθηκαν τις κατηγορίες
Και στους δύο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγύησης 5 χιλιάδων ευρώ από τον επιχειρηματία και 3 χιλιάδων ευρώ από τον αστυνομικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι εκτελούσε νόμιμα τις εργασίες που του ανέθεταν οι πελάτες του, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι έχει ολοκληρώσει επιτυχώς περί τις 190 υποθέσεις και πως δεν μπορεί οποιαδήποτε διαφωνία με πελάτη του να μεταφράζεται σε εξαπάτηση.
Την ίδια υπερασπιστική γραμμή της άρνησης της κατηγορίας -σύμφωνα με πληροφορίες- τήρησε και ο κατηγορούμενος αστυνομικός.
Η απάτη
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 34χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στο ΑΤ Χαλανδρίου συστηνόταν με το όνομα «Κωνσταντίνος Μιχελάκης» ως δικηγόρος – οικονομολόγος και υποσχόταν στα θύματά του ότι θα τους εξασφάλιζε ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους και ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Για όλα αυτά λάμβανε αμοιβή με ποσοστά επί των αιτήσεων για τις οποίες είχαν καταβληθεί προκαταβολές, ενώ το συνολικό του μηνιαίο εισόδημα ανερχόταν περίπου στις €3.000.
Η υψηλή αμοιβή και οι πελάτες εν ώρα υπηρεσίας
Δικαιολογώντας την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, ενώ ζητούσε και λάμβανε μεταξύ άλλων, τους κωδικούς taxisnet των θυμάτων, χωρίς να είναι απαραίτητο για τη διαδικασία.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία ο ιδιώτης διεύθυνε την εταιρεία με έδρα στην Αθήνα έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες ενώ ο αστυνομικός, ο οποίος απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του, παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις με τους πελάτες ακόμα και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.
Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.
Έως 30.000 ευρώ
Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποσπούσαν ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, αποκομίζοντας από το 2021 συνολικά -73.550- ευρώ.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ιδιώτη εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης, κακοποίηση ζώων, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση Αρχής, δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
- Σεισμός ανοιχτά της Κρήτης
- Παναχαϊκή – Καλαμάτα 0-1: Βρήκε τη λύση με Παμλίδη
- Pegasus: Σε δίκη το χακάρισμα του WhatsApp από την ισραηλινή NSO
- Πώς θα αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διατροφική κραιπάλη των γιορτών
- Μητσοτάκης: Έρχεται το parco.gov.gr για την προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στα social
- Χεσούς Νάβας: «Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου – Υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσα να περπατήσω»