Πλησιάζει και όλοι το έχουμε καταλάβει. Μία από τις πιο αγαπημένες ημέρες αγορών του χρόνου, κάθε τέλη Νοέμβρη γιορτάζει και μας καλεί να το γιορτάσουμε παρέα. Εσύ έφτιαξες την Black Friday λίστα σου για φέτος;

Λοιπόν, όλοι οι shoppers που σέβονται τον εαυτό τους, αυτοί οι επαγγελματίες του είδους που θα κάνουν μία μίνιμουμ έρευνα αγοράς πριν βγάλουν την κάρτα από την τσέπη, έχουν ήδη ξεκινήσει τις φυσικές και ηλεκτρονικές βόλτες. Το ζητούμενο είναι στο τέλος να έχουν γίνει όλα σωστά: πλήρης καταγραφή των προσωπικών και ευρύτερων αναγκών, αντικείμενα που πρέπει να αναβαθμιστούν, δώρα που πρέπει να γίνουν, εντοπισμός ασφαλών καταστημάτων.

Οπότε η λίστα έχει τρεις υποκατηγορίες, μπορεί και τέσσερις γιατί υπάρχουν και αρκετά πράγματα που μπορεί να μην τα έχουμε ανάγκη αλλά πολύ μας αρέσουν. Στην τελική κάποιες φορές είναι ωραίο να καλομαθαίνουμε τον εαυτό μας, οπότε αν το κάνουμε αυτό, ας γίνει με τους καλύτερους όρους.

Πρώτη λίστα – Ανάγκες

Σε αυτήν την ομάδα αγορών, υπάρχουν όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Αυτό μπορεί να είναι από ένα στεγνωτήριο, ειδικά τώρα που μπαίνει ο χειμώνας και τα ρούχα χρειάζονται μία εβδομάδα για να στεγνώσουν, μέχρι έναν φούρνο μικροκυμάτων για να μην χάνουμε χρόνο και ενέργεια από τις άλλες συσκευές. Το κάθε νοικοκυριό έχει πάντα κάτι που του λείπει, οπότε αυτή η λίστα πάντα προηγείται των υπολοίπων.

Δεύτερη λίστα – Αναβάθμιση

Όλοι μας έχουμε προϊόντα που μετράνε πάνω από μία δεκαετία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι ενεργειακά πολύ πιο κοστοβόρα, ενώ κάποια από αυτά έχουν χάσει μεγάλο μέρος της απόδοσής τους. Επίσης, μην ξεχνάμε και την τεχνολογία που όπως και να το κάνεις έχει ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης στην ευκολία που γίνονται τα πράγματα. Προσωπικά, για παράδειγμα, έχω μία τηλεόραση που δεν είναι «έξυπνη», γεγονός που με υποχρεώνει να τη συνδέω κάθε φορά με τον υπολογιστή για να βλέπω σειρές και ταινίες. Πόσο πιο εύκολο θα γίνει τώρα που θα πάρω μία νέα και θα τα κάνω όλα απευθείας από εκεί, με καλύτερη ανάλυση εικόνας; Άλλη κινηματογραφική εμπειρία.

Τρίτη λίστα – Δώρα

Η μέρα αυτή σε πολλές χώρες του κόσμου, σηματοδοτεί την έναρξη της γιορτινής περιόδου. Οπότε, η λίστα με τα δώρα έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί θα πρέπει για όλους τους αγαπημένους μας να βρούμε πράγματα που θα τους φέρουν χαμόγελα και σε εμάς αγκαλιές. Από προϊόντα τεχνολογίας που αρέσουν σε όλους, μέχρι προσωπικά είδη που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, είναι ευκαιρία να πάρουμε ωραία δώρα στη μισή τιμή.

Τέταρτη λίστα – Δώρα για εμάς

Αυτή η λίστα είναι μία κατηγορία που θα μπορούσε να είναι κομμάτι σε βιβλίο αυτοβελτίωσης. Αγάπησε και φρόντισε τον εαυτό σου, καλόμαθέ τον! Τι και αν δεν χρειάζεσαι ένα ακόμα sneaker, αφού σε βολεύουν και τα φοράς κάθε μέρα. Οι εταιρείες έχουν φροντίσει σε κάθε σεζόν να βγάζουν νέα μοντέλα, σε νέα χρώματα και σχέδια, που κάνουν το μάτι σου να γυαλίζει. Οπότε, τώρα είναι η ευκαιρία να βάλεις ένα νέο απόκτημα στη συλλογή σου για τις πολλές χριστουγεννιάτικες βόλτες που έρχονται.

Σε κάθε περίπτωση και για κάθε κατηγορία που σου έγραψα, θέλει τρόπο και όχι κόπο για να μην χαθείς σε όλες αυτές τις προσφορές που μας κατακλύζουν καθημερινά από όλα τα μέσα. Για αυτό πάρε χαρτί και μολύβι, πληκτρολόγιο, κινητό και ό,τι σε βολεύει για να φτιάξεις τις πιο ωραίες λίστες αγορών του χρόνου.