Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η πηγή της Ζωής

Η πηγή της Ζωής

Το νερό υπάρχει παντού γύρω μας και είναι η κινητήριος δύναμη που κάνει τη ζωή να κυλά!

Αρκεί να σκεφτείς πως ένας άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει έως και 90 ημέρες χωρίς φαγητό, αλλά ούτε πέντε ημέρες χωρίς νερό, για να συνειδητοποιήσεις πως αυτό το πολύτιμο, υγρό στοιχείο, το οποίο λανθασμένα θεωρούμε δεδομένο και ανεξάντλητο, αποτελεί μία πηγή ζωής. Ναι, μία πηγή ζωής που με την ορμή της μας δίνει καθημερινά ώθηση και γίνεται η κινητήριος δύναμη που κάνει την ίδια τη ζωή να κυλά… σαν νερό.

Πόσα γνωρίζουμε, όμως, για το νερό, το ζωτικό συστατικό που υπάρχει παντού, στο περιβάλλον, το σώμα, την κουζίνα μας, προσφέροντάς μας αναρίθμητα οφέλη και μία καλύτερη ποιότητα ζωής; Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε όσα πρέπει και για αυτό ετοιμάσαμε το κείμενο που ακολουθεί, το οποίο αποτελεί ένα σύντομο μάθημα ζωής κατευθείαν από την… πηγή.

Πρόκειται για ένα μάθημα ζωής που μας αποκαλύπτει πως στα Καρπάθια Όρη, δηλαδή σε ένα μέρος που ο χρόνος έχει σταματήσει, η φύση οργιάζει και η ζωή αναβλύζει ορμητικά σε κρυστάλλινα ρυάκια, μπορούμε να βρούμε και το πιο αγνό νερό!

#1 Το νερό καλύπτει περίπου τα 3/4 ενός «γαλάζιου πλανήτη»

Κοιτώντας από ψηλά τον πλανήτη μας, βλέπουμε μία γαλάζια σφαίρα, τον μοναδικό γαλάζιο πλανήτη σε ολόκληρο τον γαλαξία. Και αυτή τη μοναδικότητα την οφείλουμε στους απέραντους ωκεανούς, τις θάλασσες, τις γάργαρες πηγές που καλύπτουν τα 3/4 της Γης, δηλαδή περίπου το 71% της επιφάνειάς της. Ωστόσο, ας μην αφήνουμε τους αριθμούς να μας ξεγελούν, διότι από αυτό το σχεδόν ασύλληπτο ποσοστό, μόνο ένα 3% είναι πόσιμο και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό αντιστοιχεί σε αμόλυντες, κρυστάλλινες πηγές, όπως αυτές που συναντάμε στην περιοχή Bucovina των Καρπαθίων, όπου το νερό είναι αγνό, φυσικώς αλκαλικό και φτωχό σε νάτριο (Na), δηλαδή έχει την ιδανική αναλογία σε μέταλλα.

#2 Έχει απαλή, βελούδινη γεύση και είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία

Το νερό δεν έχει τη γεύση του αγαπημένου σου smoothie, ωστόσο, η διατροφική του αξία είναι εξίσου πλούσια. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για το AQUA Carpatica, το οποίο αξίζει να χρησιμοποιήσεις ως συστατικό σε ένα σπιτικό smoothie ή στην κρέμα του μικρού σου. Όχι μόνο διότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο (Ca) και μαγνήσιο (Mg), παρέχοντας σχεδόν το 41% και το 28% αντίστοιχα, της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας που προτείνει το NHS για ενήλικες ανά λίτρο. Κυρίως, επειδή είναι το μοναδικό νερό που πηγάζει από τα ανέγγιχτα, άγρια δάση που βρίσκονται στα Καρπάθια Όρη, από τις δύο πιο αγνές, φυσικές πηγές του πλανήτη μας και είναι φυσικώς φτωχό σε νάτριο (Na).

#3 Το 60% του σωματικού βάρους ενός ενήλικα είναι νερό

«Να πίνετε περισσότερο νερό», επιμένουν ειδικοί, γιατροί, διατροφολόγοι και έχουν απόλυτο δίκιο. Το νερό αποτελεί περίπου το 60% από το σωματικό βάρος ενός ενήλικα, το 64% από το δέρμα, το 90% από το αίμα και το 80% από τον εγκέφαλό του. Οπότε όσο δεν παραβλέπουμε την ενυδάτωσή μας, τόσο πιο εύκολο είναι για τον οργανισμό μας να επιτελέσει τις βασικές λειτουργίες του, να πραγματοποιήσει την πέψη, να μεταφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στο εσωτερικό του, τους ιστούς, τους μύες και τα όργανα, να διατηρήσει την ιδανική θερμοκρασία και να ενισχύει τη φυσική άμυνά του.

#4 Δίνει καθημερινά ένα boost στη διάθεση και τις αντοχές σου

Αν στην καθημερινότητά σου αντιμετωπίζεις απρόβλεπτα mood swings, μάλλον πρέπει να σκεφτείς σοβαρά, αν ενυδατώνεσαι επαρκώς. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, η μη επαρκής κατανάλωση νερού μέσα στην ημέρα μπορεί να επιφέρει ένα αίσθημα έντονης κόπωσης αλλά και έντονο πονοκέφαλο, δηλαδή ό,τι μπορεί να σου «ρίξει» τη διάθεση σε λίγα λεπτά. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να έχεις πάντα και παντού μαζί σου ένα μπουκάλι AQUA Carpatica, το οποίο θα δίνει ένα boost στον οργανισμό σου και θα σε «πλημμυρίζει» ζωή;

Κλείνοντας, αν υπάρχει κάτι που αξίζει να κρατήσεις από το πρώτο μάθημα ζωής το οποίο σου συστήνει την ανεκτίμητη αξία του νερού, αυτό είναι πως δεν χρειάζεται να πεις το νερό νεράκι για να απολαύσεις τα οφέλη που σου προσφέρει αυτή η φυσική πηγή ζωής. Βάζοντας στην καθημερινότητά σου το AQUA Carpatica που είναι χωρίς νιτρικά, δηλαδή το Φυσικώς Ανθρακούχο, αλλά και σχεδόν χωρίς νιτρικά (NO3), δηλαδή το Φυσικό Μεταλλικό νερό, δύο νερά πλούσια σε μέταλλα, θα καταλάβεις πως για να αναβλύζει ζωή η καθημερινότητά σου, αρκεί να καταναλώνεις καθημερινά την ποσότητα νερού που μας συστήνουν οι ειδικοί, δηλαδή περίπου 8 ποτήρια την ημέρα.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024