Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γλαβίνας: ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκης σηκώνουν το βάρος της αντιπολίτευσης - Σεβασμός στους ανεξάρτητους του ΣΥΡΙΖΑ

Γλαβίνας: ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκης σηκώνουν το βάρος της αντιπολίτευσης – Σεβασμός στους ανεξάρτητους του ΣΥΡΙΖΑ

Τι είπε ο Θανάσης Γλαβίνας για το αν ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στο να συζητήσει πολιτικά με τον Αλέξη Χαρίτση, παρά με τον Στέφανο Κασσελάκη;

Τις κρίσιμες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποχωρήσεις των μελών της ομάδας Αχτσιόγλου, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία εμπλοκή, ούτε παρενέβη στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και θα το κάνει από εδώ και στο εξής, όπως διαβεβαίωσε.

«Ο στόχος μας είναι να δυναμώνουμε το ΠΑΣΟΚ, να δυναμώνουμε την παράταξή μας και να κάνουμε ισχυρή αντιπολίτευση καλύπτοντας το θεσμικό κενό που δημιουργείται από τις εξελίξεις», τόνισε ο κ. Γλαβίνας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει φανεί άλλωστε και την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και χθες, ότι το κύριο βάρος της αντιπολίτευσης το σηκώνει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, ο Νίκος Ανδρουλάκης».

«Να δείξουμε σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκαν»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στο χώρο της Αριστεράς και σημείωσε πως «φαίνεται ότι θα συνεχίσουν οι έντονες ανακατατάξεις», ενώ υπογράμμισε πως η Χαριλάου Τρικούπη, όπως είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, θα απευθύνει «κάλεσμα στους πολίτες, σε κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να συμπράξουν σε ένα μέτωπο επί τη βάση πολιτικών θέσεων», σημειώνοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να πάμε σε συγκολλήσεις εξουσίας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στο να συζητήσει πολιτικά με τον Αλέξη Χαρίτση – καθώς τα σενάρια που κυκλοφορούν, τον φέρουν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα συγκροτήσουν οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ο κ. Γλαβίνας σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Θέλω καταρχήν να δείξουμε σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκαν. Είναι μια δύσκολη στιγμή, δεν είναι εύκολο να φεύγεις από ένα κόμμα στο οποίο ήσουν πολλά χρόνια, ως εκ τούτου δεν θα μπούμε σε μια τέτοια συζήτηση».

Και προσέθεσε πως το ΠΑΣΟΚ, αυτό που επιδιώκει είναι να οικοδομήσει «κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες πάνω στα μεγάλα ζητήματα της χώρας, με ανθρώπους, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που προφανώς θα συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Βασικό μας μέλημα είναι το πολιτικό πλαίσιο, το οποίο πρέπει να έχει βάση πολιτικές θέσεις και να δίνει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας όπως η ακρίβεια, το κόστος στέγασης, τα ζητήματα της υγείας και της παιδείας».

«Αλλοπρόσαλλες» οι θέσεις Κασσελάκη

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο ενός αντικυβερνητικού μετώπου, ο Θανάσης Γλαβίνας επισήμανε πως «από τις πρώτες θέσεις του κ. Κασσελάκη, επικρατούν ιδέες τις οποίες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σε ποιο πολιτικό φάσμα εν τέλει κατατάσσονται. Υπάρχει μια αμφισημία των θέσεων του κ. Κασσελάκη».

«Περιμένουμε να ακούσουμε στα μεγάλα ζητήματα τι έχει να πει», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως «προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προϋποθέσεις σύγκλισης ή κοινωνικής συμμαχίας με δυνάμεις, οι οποίες – επιτρέψτε μου την έκφραση – έχουν θέσεις τις οποίες θα χαρακτήριζα με επιείκεια αλλοπρόσαλλες», όπως είπε.

Υπενθύμισε, άλλωστε, πως «ο κ. Κασσελάκης είχε κατατάξει το ΠΑΣΟΚ στην Κεντροδεξιά», υποστηρίζοντας πως «είμαστε ‘δούρειος ίππος’ της Νέας Δημοκρατίας».

«Αναμένουμε και θέλουμε να ακούσουμε περισσότερα», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, καταλήγοντας πως η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να δημιουργήσει «ένα ευρύ μέτωπο αντιπολίτευσης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, η οποία φαίνεται προς το παρόν ότι έχει μια κυριαρχία, αλλά αυτό» – υπογράμμισε – «δεν θα γίνει προφανώς παραβιάζοντας και τους ηθικούς κανόνες της παράταξής μας. Θα γίνει επί τη βάσει πολιτικών θέσεων».

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024