Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αντιτορπιλικό μας στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε drones-καμικάζι των Χούθι

ΗΠΑ: Αντιτορπιλικό μας στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε drones-καμικάζι των Χούθι

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αντιτορπιλικό πλοίο τους δέχτηκε επίθεση με drones-καμικάζι από τους αντάρτες Χούθι, τα οποία εξουδετέρωσαν χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί ή να προκληθούν ζημιές.

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κλάσης Αρλι Μπερκ, το USS Thomas Hudner (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το X), κατέρριψε σήμερα Πέμπτη τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι προερχόμενα από περιοχές της Υεμένης ελεγχόμενες από τους φιλοϊρανούς σιίτες αντάρτες Χούθι, ανακοίνωσε μέσω X το μικτό διοικητήριο το οποίο είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

«Στο σκάφος δεν προκλήθηκε ζημιά και κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε»

«Τα drones καταρρίφθηκαν ενώ το αμερικανικό πολεμικό πλοίο εκτελούσε περιπολία στην Ερυθρά Θάλασσα. Στο σκάφος δεν προκλήθηκε ζημιά και κανένα μέλος του πληρώματός του δεν υπέστη τραυματισμό», διευκρίνισε.

Κατάληψη πλοίου

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης κατέλαβαν την Κυριακή ένα φορτηγό-πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, παίρνοντας 25 μέλη του πληρώματος ως ομήρους, σε μια προφανή προσπάθεια κλιμάκωσης κατά του Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Οι Χούθι ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν το Galaxy Leader, το οποίο χαρακτήρισαν ισραηλινό πλοίο, λέγοντας ότι το έφεραν πίσω στην Υεμένη.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα έδειξε ένοπλους μαχητές ν’ ανεβαίνουν στο κατάστρωμα μέσω ελικοπτέρου και να εισβάλλουν στη γέφυρα.

Η ομάδα δήλωσε ότι οι δυνάμεις της «θ’ αντιμετωπίσουν το πλήρωμα του πλοίου σύμφωνα με τις διδασκαλίες και τις αξίες της ισλαμικής θρησκείας».

Ο στρατός του Ισραήλ χαρακτήρισε την πειρατεία ως «σοβαρό γεγονός», αλλά αρνήθηκε ότι το Galaxy Leader ήταν ισραηλινό πλοίο και δήλωσε ότι δεν υπήρχαν Ισραηλινοί στο πλήρωμά του (περισσότερα εδώ).

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024