Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η αυτογνωσία καθορίζει την ποιότητα των σχέσεων μας
Παρουσιαστής εκδήλωσης: Θοδωρής Τσεκούρας, διαφημιστής και συγγραφέας

Η αυτογνωσία καθορίζει την ποιότητα των σχέσεων μας

1ο Life Project: Connected

Αγάπη για τον αληθινό εαυτό, ειλικρινή συνειδητοποίηση των συναισθημάτων μας και αποδέσμευση από τη ζώνη της άνεσής μας ήταν μερικά από τα κεντρικά μηνύματα που μοιράστηκαν οι καταξιωμένοι ομιλητές που ανέβηκαν στην σκηνή του 1ου Life Project, του μεγαλύτερου και σημαντικότερου event αυτογνωσίας στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών το περασμένο Σάββατο 18 Νοεμβρίου.

Μια μέρα γεμάτη εμπνευσμένες ομιλίες, ουσιαστικές συζητήσεις και πρωτοποριακά εργαστήρια έβαλαν στο επίκεντρο την ανάπτυξη και διαχείριση των ανθρώπινων σχέσεων. Με κεντρική θεματική την ευρεία κατανόηση την έννοιας CONNECTED, δομήθηκε ένα πρόγραμμα τεσσάρων θεματικών που το πλαισίωσαν 17 κορυφαίοι επιστήμονες, γιατροί, ψυχίατροι και συγγραφείς τους οποίους υποδεχόταν ο ανεξάντλητα ευρηματικός διαφημιστής και συγγραφέας Θοδωρής Τσεκούρας από τη θέση του παρουσιαστή.

Την παρθενική διοργάνωση του Life Project άνοιξε η Μυρτώ Λεγάκη, ιδρύτρια του One Breath Mindfulness Center, η οποία προέτρεψε τους θεατές να ακούν το σώμα τους ώστε να βρίσκουν την ηρεμία μέσα τους, προστατεύοντας με αυτόν τρόπο τον εαυτό τους από ένα ενδεχόμενο burnt out. Στην ίδια ενότητα, που πραγματεύτηκε τη σχέση μας με την εργασία, η Τατιάνα Τούντα, CEO της EAP Hellas, η Δήμητρα Δασκαλάκη, Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης της METRO-My Market και ο Διευθύνων Σύμβουλος του kariera.grΘεόφιλος Βασιλειάδης μοιράστηκαν σύγχρονες πρακτικές που εφαρμόζονται στο εργασιακό περιβάλλον και θέτουν το ανθρώπινο δυναμικό μιας εταιρείας στην καρδιά της εταιρικής επιτυχίας.

Μπάνε Πρέλεβιτς, Life Explorer

Την ενότητα έκλεισε ένας από τους θρύλους της χρυσής εποχής του ελληνικού μπάσκετ, Μπάνε Πρέλεβιτς σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Απόστολο Μαγγηριάδη για το τι σημαίνει να είσαι ηγέτης σε μια ομάδα, έχοντας ο ίδιος αλλάξει πολλαπλούς ρόλους, από παίκτης προπονητής και από προπονητής πρόεδρος και εκμυστηρεύτηκε πολύτιμα μαθήματα ζωής που πήρε μέσα από τις αθλητικές ήττες που βίωσε.

Από αριστερά: Γιώργος Χρούσος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιο Αθηνών και Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος

Η επόμενη ενότητα ήταν αφιερωμένη στη σύνδεση που έχουμε με το σώμα και το μυαλό μας, με τον διακεκριμένο καθηγητή Ιατρικής, Γιώργο Χρούσο να αναλύει με κατανοητό τρόπο πώς να διαχειριζόμαστε το στρες, υπογραμμίζοντας πως το χρόνιο στρες ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση. Στη συνέχεια, η ιατρός, χειροπράκτης και συγγραφέας, Κατερίνα Μουστάκα μίλησε για τον Mr. P όπως ευρηματικά βάφτισε τον πόνο και πρότεινε τρόπους για να αποφεύγουμε τη σωματοποίησή του, ενώ ο futurist Δημήτρης Δημητριάδης εξήγησε τις συνδέσεις που θα κάνει ο ανθρώπινος νους την εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη θα βρίσκεται στο επίπεδο της συνειδητότητας και περιέγραψε γιατί το μέλλον είναι τελικά μια ανθρώπινη επινόηση, που δεν πρέπει να μας φοβίζει.

Η τρίτη ενότητα ήταν αφιερωμένη στην ουσιαστική σύνδεση και επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω μας και άνοιξε με τον Απόστολο Κουμαρίνο, ιδρυτή των theSPEAKERS. «Για να πετύχεις αυθεντική σύνδεση με τους ανθρώπους γύρω σου χρειάζεται να ενισχύσεις τις αντίθετες απόψεις και να εκπαιδευτείς στην ενεργητική ακοή της άλλης πλευράς» ήταν μια από τις πολλές αξιοσημείωτες συμβουλές προς μια πιο ουσιαστική επικοινωνία στην εποχή εξάρτησης με τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα. Στην ίδια ενότητα συμμετείχε και η ιδρύτρια του ψηφιακού μαγκαζίνο Just a Number, Νίκη Μπουτάρη, η οποία αναφέρθηκε στη μη συμπερίληψη της τρίτης ηλικίας στη σημερινή κοινωνική ζωή, μια στάση που πρέπει πλέον να μας απασχολήσει και προβληματίσει, αν λάβουμε υπόψη την υψηλή γήρανση του πληθυσμού της Γης τα επόμενα χρόνια.

Από αριστερά: Δημήτρης Καραγιάννης, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Ελένη Καραγιάννη, Ψυχίατρος, και Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος

Οι ψυχιάτροι Συστημικής Ψυχανάλυσης, Δημήτρης και Ελένη Καραγιάννη καταχειροκροτήθηκαν από τους 600 θεατές στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών. Στη συνομιλία τους με τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα καθώς και στις απαντήσεις που έδωσαν στις ερωτήσεις των θεατών αποκάλυψαν τα μυστικά που βοηθούν μία σχέση να ανθίσει στο πέρασμα των χρόνων ενώ δεν έκρυψαν πως πλέον τα ζευγάρια καταφεύγουν σε συνεδρίες ζεύγους αναζητώντας την «ιατροδικαστική εξέταση» που θα βάλει επισήμως το τέλος στη σχέση τους!

Στην τελευταία ενότητα αφιερωμένη στη σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό, τρεις αγαπημένοι και best selling συγγραφείς συνεπήραν το κοινό με τις συμβουλές, τα εργαλεία και τις πρακτικές που μοιράστηκαν και χάρισαν γενναιόδωρα έμπνευση και αισιοδοξία. Φράσεις και προτροπές όπως:

«Όσο προχωράς το δρόμο της αυτογνωσίας, κανείς δεν επιβάλλεται επάνω σου. Αυτό που επιβάλλεται είναι η Αλήθεια» του Ανδρέα Κονάνου, «Να ακολουθείς την αυθεντική ατρόμητη πλευρά του εαυτού σου», της Αγνής Μαριακάκη και «Η αγάπη στο τέλος πάντα κερδίζει» του Στέφανου Ξενάκη θα μείνουν παρακαταθήκη στη μνήμη όσων θελήσουν να δουλέψουν ακόμη πιο ενεργά πάνω στο κορυφαίο project της ζωής: Τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αγνή Μαριακάκη, Ψυχολόγος & Κοινωνική Ερευνήτρια MindSearch, Συγγραφέας

Στα διαλείμματα, τρία άκρως ενδιαφέροντα βιωματικά workshops προσέφεραν στιγμές ευεξίας, συγκέντρωσης και ηρεμίας. Η αρχή έγινε με το Breathing for Life από την Μυρτώ Λεγάκη με τους συμμετέχοντες να εξασκούνται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές mindfulness.

Στο Breathwork, Η τέχνη της αναπνοής με τους Στάθια Ζουγανέλη και Paul Jones, οι ιδρυτές του Inner Research Breathwork Center εφάρμοσαν απλές τεχνικές αναπνοής που μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς άμεσα για να διαχειριστεί την ένταση της δουλειάς ή μια έντονη διαφωνία.

Και στο Sound Healing Bath με τον Nikolaos Unalome, ζήσαμε ένα ακουστικό ταξίδι θεραπείας ήχου που χαλαρώνει το σώμα, καθαρίζει το υποσυνείδητο, ηρεμεί το μυαλό και ενεργοποιεί τα φυσικά συστήματα θεραπείας του σώματος.

Το Life Project ήταν μια συνδιοργάνωση του εκδοτικού οίκου, Key Books και της κορυφαίας εταιρείας επικοινωνίας, SGT Communications.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες της επόμενης διοργάνωσης.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024