«Πρέπει να μιλήσουμε…»: Γραπτά μηνύματα που δεν πρέπει ποτέ να στέλνετε στο φλερτ σας
Τα γραπτά μηνύματα ενδέχεται να αποβούν καταστροφικά στο ξεκίνημα μιας σχέσης, για αυτό πρέπει να προσέχετε.
Αντίθετα με ό,τι σκέφτεστε, μερικά γραπτά μηνύματα είναι προτιμότερο να μην αποσταλούν. Οι γνωριμίες είναι ένα παιχνίδι, και ενώ είναι δύσκολο να το κατανοήσεις – στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός -, είναι σημαντικό να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά τα χαρτιά σου.
Πολλές φορές, επειδή τρέμουμε να γίνουμε ευάλωτοι από κοντά, χρησιμοποιούμε το γραπτό μήνυμα ως ενδιάμεσο εργαλείο
Στον κόσμο των γραπτών μηνυμάτων, όλα μπορούν (και πιθανότατα θα πάνε) λάθος. Μερικά πράγματα μπορεί να φανούν ανάρμοστα. Άλλα πάλι μπορεί να φανούν passive aggressive. Και πολλές φορές αυτό που κάνουμε (ειδικά όταν στέλνουμε γραπτά μηνύματα στο φλερτ μας) είναι να λέμε κάτι προσωπικό που θα έπρεπε να λέγεται σε μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο. Το συμπέρασμα είναι… να αποφεύγετε τέτοια μηνύματα με κάθε κόστος!
Μονολεκτικές απαντήσεις
Οι μονολεκτικές απαντήσεις σηματοδοτούν ένα από τα ακόλουθα δύο ενδεχόμενα: 1.) Δεν σας ενδιαφέρει και απλά δεν μπαίνετε στον κόπο να επινοήσετε ούτε μια ολόκληρη πρόταση ή 2.) είστε passive aggressive.
«Μου λείπεις»
Κοιτάξτε, έως ότου είστε πράγματι σε μια σχέση, αυτή ίσως να μην είναι η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσατε να κάνετε. Ίσως να φαίνεται λίγο επίμονη, και ακόμα κι αν θέλετε να είναι χαριτωμένη και τρυφερή, μπορεί να φανεί λίγο απελπισμένη.
Ζήλια
Ενδέχεται να μην είσαι το μοναδικό άτομο στη ζωή του/της. Ίσως να μην ξέρει καν ποια είναι τα αισθήματα του/της, και ακόμα κι αν ξέρει, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να ξεχάσει όλους τους άλλους/άλλες μόνο και μόνο για να σου δώσει λίγη προσοχή. Αφήστε τον/την να ζήσει τη ζωή του/της, και αν θέλει να σας επιλέξει, θα το κάνει.
Στην αντίθετη περίπτωση, αποφύγετε να πείτεοτιδήποτε πιστεύετε ότι θα τον/την κάνει να ζηλέψει. Γνωρίζουμε όλοι ότι επιθυμούμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε, αλλά το να γίνεστε μη διαθέσιμοι πρέπει να αποτελεί ένα φυσικό φαινόμενο, όχι ένα χειριστικό.
«Πρέπει να μιλήσουμε…»
Οποιοδήποτε μήνυμα ξεκινάει με το «πρέπει να μιλήσουμε…» θα πρέπει απαραίτητα να είναι κάτι που θα μιλήσετε για αυτό, στην πραγματική ζωή. Πολλές φορές, επειδή τρέμουμε να γίνουμε ευάλωτοι από κοντά, χρησιμοποιούμε το γραπτό μήνυμα ως ενδιάμεσο εργαλείο. Αισθανόμαστε πιο «ασφαλείς» και λιγότερο «εκτεθειμένοι» να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας μέσω κειμένου και, συνεπώς, στηριζόμαστε στο γραπτό μήνυμα για να κάνουμε σοβαρές συζητήσεις συναισθηματικής φύσεως. Αυτό είναι ένα μεγάλο όχι. Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων για τόσο σημαντικά πράγματα μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις
Ερωτικά μηνύματα
Να είστε προσεκτικοί με την αποστολή πολύ σεξουαλικά φορτισμένων γραπτών μηνυμάτων από την αρχή. Πρόκειται για κάτι που θα πρέπει να προετοιμάσετε. Αξιολογείτε τις αντιδράσεις του/της και μετά σιγά σιγά γίνεστε λίγο πιο πρόστυχοι σε αυτά που λέτε. Αν φυσικά εκείνος/εκείνη το επιθυμεί. Αλλιώς είστε creepy.
*Με πληροφορίες από: Pride | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters
- Ολυμπιακός: Τα 25 λεπτά των παικτών, τα 90 των διαιτητών…
- Μοζαμβίκη: Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Άρης: Η επιστροφή του Σίστο
- Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία, χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια ιερέων
- Λάκης Λαζόπουλος: «Τιμωρήθηκα από το σύστημα»
- LIVE: Ολυμπιακός – Μαρούσι