Πιερρακάκης: Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ
Αναγκαίο το ψηφιακό άλμα στην εκπαίδευση και ο εκσυγχρονισμός των επαγγελματικών δεξιοτήτων
- Θετικό το Κρεμλίνο στην πρόταση Τραμπ για συνάντηση - «Ευχάριστο που προκρίνει τον διάλογο»
- Κικίλιας για επικείμενη κακοκαιρία: Συστάσεις από την ΕΜΥ – Να ακολουθούμε τις οδηγίες
- Άγνωστοι ζωγράφισαν σβάστικες σε συναγωγή του Σίδνεϊ - Στόχος οι χώροι εβραϊκής λατρείας
- Τέλος η κρατική χρηματοδότηση για τους Σπαρτιάτες - Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας στη Βουλή
«Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας του και πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση», τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο υπουργός επιβεβαίωσε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το τεράστιας σημασίας για την παιδεία και την εκπαίδευση θέμα της ίδρυσης και στην Ελλάδα μη κρατικών ΑΕΙ, έστω και με τη μορφή της συνεργασίας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.
«Θα επιδιώξουμε αλλαγή του άρθρου 16 αλλά έως τότε αξιοποιούμε δυνατότητες που μας δίνει το Σύνταγμα ιδρύοντας παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων»
«Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε τα κριτήρια που θα εξασφαλίσουν πως τα παραρτήματα των ξένων πανεπιστημίων θα λειτουργούν με άρτιες ακαδημαϊκές και υλικοτεχνικές προδιαγραφές ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους φοιτητές τους» σημείωσε.
Εκπαιδευτικά ανάδελφη η Ελλάδα
Ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε την πάγια θέση του (και της κυβέρνησης) πως «το κρατικό μονοπώλιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί έναν ιστορικό αναχρονισμό» και σημείωσε ότι «αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει τη χώρα να είναι εκπαιδευτικά ανάδελφη».
«Θα επιδιώξουμε την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος», είπε μιλώντας στο Liberal.gr, «ώστε να επιλύσουμε με οριστικό τρόπο αυτή την εκκρεμότητα» και προσθέτει ότι «μέχρι τότε, όμως, σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε το σύνολο των δυνατοτήτων που μας δίνει το Σύνταγμα, το ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, ιδρύοντας στην Ελλάδα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων».
Ο κ. Πιερρακάκης ανέλυσε επίσης τις βασικές προτεραιότητές του για το αναγκαίο ψηφιακό άλμα στην εκπαίδευση και για τον εκσυγχρονισμό των επαγγελματικών δεξιοτήτων, χωρίς βεβαίως να αφήνει εκτός πεδίου το ανοιχτό σχολείο, τη διεθνοποίηση των πανεπιστημίων, τη διά βίου μάθηση και την καταπολέμηση της σχολικής βίας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις